Koncert: Vianočný jazzový darček

Jazzový maratón One Day Jazz Festival ponúkne pred Vianocami skvostné hudobné úlovky.

26.11.2016 09:00
Jure Pukl Trio, Josh Ginsburg, Greg Hutchinson Foto:
Jure Pukl Trio s Joshom Ginsburgom a Gregom Hutchinsonom.
debata

Jesenná edícia obľúbeného podujatia sa koná na prelome novembra a decembra, a tak One Day Jazz Festival bude vianočným darčekom pre všetkých priaznivcov kvalitnej hudby. Festival je plný svetových mien a kvalitných hudobných telies súčasnej jazzovej scény.

"Tešíme sa na milovníkov jazzu počas troch koncertných večerov v troch slovenských mestách – 28. novembra v bratislavskom Istropolise, 30. novembra v Mestskom Divadle Žilina a napokon 2. decembra v košickom Ges Klube,“ spresňuje pozvánku riaditeľ festivalu Martin Valihora. Plejádu zahraničných hviezd povedú svetové esá a lídri úspešných hudobných projektov. Návštevníci One Day Jazz Festivalu si tentoraz vychutnajú legendárneho gitaristu Lee Ritenoura. Zahrá si s Jesse Millinerom (klávesy), Reggie Washingtonom (bass) a Martinom Valihorom (bicie). Na Slovensko príde po prvý raz formácia Children of the Light, ktorú tvorí pianista Danilo Peréz, hráč na base a kontrabase John Patitucci a bubeník Brian Blade. Lahôdkou bude aj koncert Jure Pukl Trio s Joshom Ginsburgom a Gregom Hutchinsonom, ktorého označujú za jedného z najvýznamnejších bubeníkov svojej generácie.

"Jure Pukl je kombináciou talentu, duše a túžby po dobrodružstve, ktorá poháňala jazzovú evolúciu odjakživa. Je rastúcou hviezdou kreatívnej novej generácie, ktorá energicky povedie hudbu do novej éry,“ napísal v roku 2012 o uznávanom slovinskom saxofonistovi The Guardian. Na festival príde aj Dan Bárta, ktorý vystúpi s Robert Balzar Triom a s veľkými novinkami.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #One Day Jazz Festival #Jure Pukl Trio