Na Princea budú v novej snímke spomínať aj Mick Jagger či Bono

Priaznivci zosnulého amerického hudobníka a speváka Princea sa môžu tešiť na nový dokument. Novinka s názvom Prince: R U Listening? sa bude zameriavať na začiatky muzikantovej kariéry.

30.11.2016 14:00
Prince Foto: ,
Novinka s názvom Prince: R U Listening? sa bude zameriavať na začiatky Princeovej kariéry.
debata

V diele sa ukážu aj Mick Jagger, Billy Idol, Bono, Lenny Kravitz, Shelia E. alebo hudobníkovi niekdajší spoluhráči Dez Dickerson či André Cymone. O réžiu sa postará Michael Kirk. Dátum premiéry zatiaľ nie je známy.

Fanúšikovia a fanúšičky sa môžu tešiť aj na festival Celebration 2017, ktorý sa bude konať od 20. do 23. apríla v muzikantovom sídle Paisley Park v Chanhassene v štáte Minnesota. Počas podujatia sa predstavia napríklad interpretove sprievodné kapely The Revolution, The New Power Generation a 3rdeyegirl, ďalej aj Morris Day & The Time, Shelby J. alebo Liv Warfield. Festival sa bude konať pri príležitosti prvého výročia úmrtia Princea, ktorý skonal 21. apríla vo veku 57 rokov v spomínanom Paisley Parku.

Prince, celým menom Prince Rogers Nelson, sa narodil 7. júna 1958 v Minneapolise v muzikantskej rodine. Ako sedemročný sa začal učiť hrať na klavír, v 13 rokoch nasledovala gitara a o rok neskôr bicie. Interpret je považovaný za jedného z najväčších hudobných novátorov. Vo svojej tvorbe kombinoval množstvo žánrov ako funk, soul, rock, pop, džez alebo r'n'b. Debutoval v roku 1978 albumom For You. Odvtedy ponúkal nové nahrávky takmer každý rok, pričom vydal 39 štúdioviek. Svoj posledný album HITnRUN Phase Two vydal vlani v decembri.

Na celom svete predal viac ako 100 miliónov kópií nahrávok, na konte má sedem cien Grammy, štyri MTV Video Music Awards, jeden Zlatý glóbus aj Oscara. V roku 2004 ho uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy a podľa amerického magazínu Rolling Stone je 27. najlepším interpretom všetkých čias. Ako herec sa predstavil vo filmoch Purpurový dážď (1984), Pod višňovým mesiacom (1986) alebo Graffiti Bridge (1990). Dva razy sa oženil aj rozviedol.

debata chyba
Viac na túto tému: #Prince #Mick Jagger #Bono #dokument #Lenny Kravitz #Prince: R U Listening?