Výnimočný pražský koncert. Hudbu od Petrova prináša jeho krásna vnučka

Už tretíkrát sa Praha rozoznie tónmi hudby skladateľa Vadima Petrova na výnimočnom koncerte v nedeľu večer. Zaujímavosťou je, že podujatie pomáha organizovať slávna vnučka.

03.12.2016 15:00
Topmodelka Linda Vojtová a jej starý otec -... Foto:
Topmodelka Linda Vojtová a jej starý otec - skladateľ Vadim Petrov.
debata

Reč je o topmodelke Linde Vojtovej, ktorá v minulosti bodovala v súťaži Elite Model Look a za uplynulé roky sa vyšvihla medzi elitu vďaka práci pre značky ako Armani, La Perla či Dior. Vojtová prevzala na seba funkciu patrónky koncertu a aj vďaka jej podpore sa už tretíkrát koná podujatie, ktoré predstavuje tvorbu jedného z najznámejších českých skladateľov a tvorcov súčasnosti.

„Je pre mňa veľká česť, že môžem prácu môjho starého otca priblížiť aj širšej verejnosti. K hudbe mám veľký vzťah predovšetkým vďaka nemu a verím, že niečo podobné zažijú aj hostia nášho tretieho koncertu v Obecnom dome,“ uviedla pre Pravda.sk Vojtová, ktorá žije väčšiu časť roka v New Yorku.

Akcia, ktorá sa koná v nedeľu večer, prinesie hudbu z nástrojov Symfonického orchestra Českého rozhlasu pod taktovkou Marka Ivanovica. Diváci si budú môcť vypočuť mnohé známe filmové melódie, ale aj cyklus symfonických básní Pražské ornamenty.

debata chyba
Viac na túto tému: #koncert #hudba #podpora #Linda Vojtová #Vadim Petrov