George Michael je späť. Nielen vďaka Vianociam

Skladba Last Christmas skupiny Wham! neodmysliteľne patrí k Vianociam. Spevák George Michael sa však pripomína aj iným spôsobom. Pripravuje nový štúdiový album.

14.12.2016 14:00
George Michael Foto: ,
Šiesta sólová štúdiovka Georgea Michaela by mala vyjsť na budúci rok.
debata

Anglický spevák George Michael pripravuje nový štúdiový album. Na pondelňajšom udeľovaní BBC Music Awards to potvrdil anglický hudobník Naughty Boy, ktorý bude podľa vlastných slov na spevákovej novinke produkovať niekoľko piesní. „Neviem sa dočkať. Neviem, čo môžem očakávať a úprimne, je záhadnejší než ktokoľvek iný, takže som vlastne nadšený,“ skonštatoval 31-ročný producent, ktorý považuje projekt za najzaujímavejšiu spoluprácu, na akej sa kedy podieľal.

Naughty Boy, vlastným menom Shahid Khan, tiež prezradil, že šiesta sólová štúdiovka 53-ročného rodáka z Londýna by mala vyjsť na budúci rok. Podľa producenta by mal spevák hosťovať aj na jeho albume, ktorý bude nasledovať po úspešnom debute Hotel Cabana z roku 2013. Ako uviedol, okrem Michaela bude na ňom spolupracovať tiež s Emeli Sandé či Mikeom Posnerom.

George Michael, vlastným menom Georgios Kyriacos Panagiotou, založil v roku 1981 spolu s Andrewom Ridgeleyem popové duo Wham!, ktoré sa preslávilo predovšetkým hitom Last Christmas. V roku 1987 sa Michael vydal na sólovú dráhu, pričom na konte má štúdiovky Faith (1987), Listen Without Prejudice, Vol. 1 (1990), Older (1996), Songs From The Last Century (1999), Patience (2004) či živý album Symphonica (2014). Celosvetovo predal viac ako 100 miliónov kópií albumov. V roku 2008 ho magazín Billboard zaradil na 40. miesto rebríčka 100 najúspešnejších interpretov všetkých čias. Počas kariéry získal napríklad dve Grammy, tri BRIT Awards, štyri Ivor Novello Awards či tri American Music Awards.

debata chyba
Viac na túto tému: #novinka #album #George Michael #Naughty Boy #Wham! #Last Christmas