Alexandrovovci mali onedlho koncertovať na Slovensku aj v Českej republike

Správa o tragickom páde lietadla, ktoré prevážalo obľúbený ruský armádny súbor Alexandrovci, zasiahla ich fanúšikov u nás aj v Českej republike.

25.12.2016 15:14
Alexandrovci Foto:
Alexandrovci počas koncertu v Bratislave.
debata

Mnoho nadšených fanúšikov si už dokonca zakúpilo – alebo ako vianočný darček dostalo – lístky na ich májový koncert, píše na svojej webovej stránke televízna stanica Nova.

Neďaleko Soči sa v noci nadnes krátko po štarte zrútilo do vôd Čierneho mora lietadlo Tu-154 s 92 ľuďmi na palube. Väčšinu jeho cestujúcich tvorili Alexandrovci, ktorí mali podľa informácií svetových tlačových agentúr vystúpiť na ruskej leteckej základni Humajmím v sýrskej provincii Lázikíja.

Prvé správy nehovorili nič o tom, že by bol pád lietadla niekto z pasažierov prežil.

Alexandrovov súbor piesní a tancov, známy ako Alexandrovovci, bol oficiálnym armádnym umeleckým súborom Červenej armády bývalého ZSSR a pýchou Ruskej armády Ruskej federácie, približuje TV Nova. Obľúbený je aj v Českej republike a lístky na jeho nastávajúce európske turné si kúpili stovky Čechov.

Koncerty Alexandrovovcov mali v Česku odštartovať v máji, a to v juhomoravskom meste Zlín. Dovedna bolo nachystaných 14 koncertov v desiatich mestách.

V pláne bolo aj niekoľko vystúpení na Slovensku, v máji sa mali predstaviť v Žiline, Prievidzi, Košiciach či Bratislave.

Zlatým klincom jednotlivých koncertov mali byť vystúpenia dvojice sólistov Vadima Ananeva a Borisa Diakova, ktorá sa vrátila na pódiá po dvoch rokoch. Sám Ananev mal pritom takisto letieť s ostanými členmi súboru do Sýrie – narodil sa mu však syn, a tak nakoniec zostal doma, všíma si TV Nova.

„Moji kolegovia a priatelia tam leteli – zbor asi v počte 50 ľudí… Mali odohrať jeden koncert a vrátiť sa späť. Neviem, čo teraz povedať,“ cituje TV Nova Diakovove slová pre ruských novinárov.

Aj Karla Gotta správa o páde lietadla s Alexandrovci hlboko zasiahla, oznámila agentúre ČTK spevákova hovorkyňa Aneta Stolzová. „Spomienku na spoločné vystúpenie by si rád zachoval vo svojej mysli,“ dodala.

„Je to šokujúca správa, ktorá mi vo sviatočné ráno zasadila hlbokú ranu do srdca,“ uviedla aj Helena Vondráčková. So súborom mala v budúcom roku vystupovať na turné v Čechách aj na Slovensku. „Zatiaľ si netrúfam odhadovať, ako to celé dopadne. Je mi to veľmi ľúto, v myšlienkach som s pozostalými,“ dodala.

debata chyba
Viac na túto tému: #koncert #pád lietadla #Alexandrovovci #pád lietadla s Alexandrovovcami