O hudbu Georgea Michaela je po jeho smrti obrovský záujem

Skutočnosť, že po smrti britského hudobníka Georgea Michaela stúpne záujem o jeho albumy, sa dala očakávať. Avšak aktuálny záujem o jeho skladby prekonal všetky očakávania.

01.01.2017 09:00
George Michael Foto: ,
George Michael počas jeho turné Live Global Tour v roku 2008.
debata

Spevák, skladateľ a producent George Michael zomrel minulú nedeľu vo veku 53 rokov. Jeho hudobné videá dominujú v internetovej hudobnej službe iTunes, kde medzi desiatimi najpopulárnejšími hudobnými videami je až osem od Gergea Michaela, informovala agentúra AFP.

Dvojalbum Ladies & Gentlemen sa 18 rokov po svojom vzniku stal najpredávanejším v 37 krajinách sveta. Spevák, preslávený aj piesňou Last Christmas, vedie tiež medzi užívateľmi hudobných služieb Deezer a Spotify.

Po jeho smrti stúplo počúvanie jeho hudby celosvetovo o 3 158 percent. Najčastejšie ľudia hľadajú pieseň Last Christmas, ďalej hity Careless Whisper, Faith, Freedom! alebo Wake Me up Before You Go-Go.

Podľa agentúry AFP nie je vylúčené, že je to iba začiatok, pretože britské médiá tvrdia, že george Michael pracoval na nových piesňach a že by tak mohli posmrtne vyjsť až tri albumy.

Záujem o skladby zosnulých hviezd nie je výnimočný. Prejavil sa aj po smrti Davida Bowieho alebo Princea.

debata chyba
Viac na túto tému: #hudba #úmrtie #George Michael #Last Christmas