Rada udelila výnimky pre vysielanie slovenskej hudby

Rada pre vysielanie a retransmisiu (RVR) sa na utorkovom zasadnutí zaoberala žiadosťami rádií o udelenie výnimky v súvislosti s povinnosťou hrať stanovený podiel slovenských hudobných diel. Ako informovala hovorkyňa rady Lucia Jelčová, rada posúdila spolu štyri žiadosti.

11.01.2017 16:00
rádio Foto:
Slovenské rádiá musia od Nového roka hrať ešte väčší podiel domácej hudby.
debata (7)

„Rada úplne vyhovela žiadosti vysielateľa programového okruhu Radio One Retro (RADIO ROCK, s.r.o.), ktorý žiadal len o výnimku z povinnosti vysielať jednu pätinu slovenských diel nie starších ako päť rokov. Čiastočne vyhovela žiadosti spoločnosti RADIO ONE ROCK, s.r.o., ktorá žiadala pre programový okruh Radio One Rock udelenie plošnej výnimky. Rada jej udelila výnimku len na podiel nových diel,“ uviedla Jelčová.

Žiadosti spoločnosti RADIO ONE, s.r.o., ktorá pre programový okruh Radio One požadovala plošnú výnimku, a vysielateľa Winter média, a.s., ktorý pre svoje Rádio Piešťany žiadal výnimku zo stanovenej kvóty na nové diela, rada podľa Jelčovej zamietla.

V súvislosti s povinnosťou vysielať stanovený podiel slovenských hudobných diel dnes Rada rozhodla aj o ďalších dvoch správnych konaniach, ktoré v tejto súvislosti viedla. „V oboch prípadoch skonštatovala, že došlo k porušeniu zákona a vysielateľom uložila sankciu vo forme upozornenia na nedodržanie zákona,“ povedala Jelčová.

Spoločnosti RÁDIO KISS, s.r.o. (RÁDIO KISS) a WINTER média, a.s. (Rádio Piešťany) podľa RVR porušili zákon tým, že jej nedodali v zákonnej lehote štatistiku s vyhodnotením podielu slovenských hudobných diel, ktoré odohrali na svojich programových službách v druhom štvrťroku 2016.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #kvóty #výnimka #kvóty na slovenskú hudbu #Radio One Retro #Rádio Piešťany