Na Topfeste sa predstaví aj kapela Gogol Bordello

Skupina, ktorá hrá gypsy punk, je známa vďaka energickým koncertom.

18.01.2017 07:00
Gogol Bordello Foto:
Kapela Gogol Bordello.
debata (2)

„Sila emócií, ktoré dokáže Gogol Bordello preniesť na divákov, je strhujúca. V line-upe Topfestu budú jedným z najneprehli­adnuteľnejších zjavov,“ vyhlásil organizátor Dušan Drobný.

Do programu podujatia, ktoré sa bude konať v piatok 30. júna a sobotu 1. júla na letisku v Piešťanoch, najnovšie pribudli aj slovenská kapela Horkýže Slíže a česká formácia Citron. Medzi skôr potvrdených interpretov patria Bastille, Skindred a Karel Gott.

Gogol Bordello založil v roku 1999 v New Yorku rodák z Ukrajiny, spevák a gitarista Eugene Hütz. Formácia, v ktorej sa vystriedalo množstvo hudobníkov, vydala v tom istom roku prvý album Voi-La Intruder. Zatiaľ poslednú nahrávku Pura Vida Conspiracy uviedli na trh v roku 2013. V piesňach kapely možno počuť okrem spevu, gitary, basgitary či bicích napríklad aj husle a akordeón. Spomínaný líder sa predstavil ako herec vo filme Všetko je osvetlené (2005), pričom kapela sa ukázala napríklad v snímke Špina a múdrosť (2008), ktorú režírovala Madonna. O skupine vznikol aj dokument Gogol Bordello Non-Stop (2008).

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Topfest #Gogol Bordello