Program jubilejného Uprisingu posilnia aj General Levy či Macka B

Na jubilejnom desiatom ročníku Uprising Reggae Festivalu vystúpia aj britskí interpreti General Levy, Macka B, Zion Train a Congo Natty, ktorí sa už na tomto podujatí v minulosti predstavili. Spoločne s posledným menovaným prídu aj Congo Dubz a Iron Dread. Macka B zas vystúpi so svojou kapelou Roots Ragga Band.

09.02.2017 17:03
General Levy Foto:
General Levy je známy predovšetkým vďaka hitu Incredible z roku 1994.
debata

General Levy, vlastným menom Paul Levy, je známy predovšetkým vďaka hitu Incredible z roku 1994. Z tejto skladby pochádza populárny výraz „Booyaka“, ktorý spolu so samotnou piesňou preslávil herec Sacha Baron Cohen v komédii Ali G Indahouse (2002). Macka B, občianskym menom Christopher MacFarlane, sa na hudobnej scéne pohybuje už viac než 30 rokov, pričom okrem hudby sa venuje aj boju za ľudské práva.

Congo Natty, známy tiež pod pseudonymom Rebel MC, je otcom hudobného žánru ragga-jungle. Formácia Zion Train vznikla v roku 1988 a v súčasnosti má na konte pätnásť albumov, pričom ten zatiaľ posledný s názvom Land Of The Blind vyšiel v roku 2015.

Desiaty ročník Uprising Reggae Festivalu sa uskutoční 25. a 26. augusta v Bratislave, pričom organizátori ešte pred Vianocami oznámili, že prvým potvrdeným interpretom sa stala nemecká kapela Irié Révoltés. Pre formáciu z Heidelbergu pôjde o posledný koncert na Slovensku, keďže tento rok plánujú ukončiť činnosť. Na jeseň preto absolvujú rozlúčkové turné, v rámci ktorého sa predstavia aj v Prahe a Viedni. Konkrétne zahrajú 20. novembra v pražskom Lucerna Music Bare a o dva dni neskôr vo viedenskej Arene.

debata chyba
Viac na túto tému: #Uprising Reggae Festival #General Levy #Macka B #Congo Natty #Zion Train