Tosca a Jimmy Pé predvedú to najlepšie zo živej elektroniky

Fanúšikov kvalitnej klubovej elektroniky čaká v sobotu sviatok. Do Bratislavy po troch rokoch opäť zavíta legendárne rakúske duo Tosca, ktorého tvorba pre mnohých zosobňuje to najlepšie, čo na medzinárodnej scéne vzniklo v rámci hudobného žánru downtempo.

22.03.2017 09:00
Tosca Foto:
Rakúske duo Tosca zavíta do Bratislavy po troch rokoch.
debata

Už 25. marca predstaví viedenský tandem Richard Dorfmeister a Rupert Huber svoju novú nahrávku Going Going Going v klube MMC a spolu s nimi vystúpi aj uznávaný domáci producent Jimmy Pé. Ten si spolu s viacerými zaujímavými hosťami pre návštevníkov pripravil veľký krst očakávaného EP Masika, ktorého vydanie na koniec týždňa naplánovalo vydavateľstvo Gergaz.

Tosca – Export Import

Album Going Going Going vydali Tosca začiatkom februára na berlínskej značke !K7 a odvtedy zbierajú pozitívne ohlasy a recenzie zo všetkých strán. Dlhoroční priatelia a muzikanti Richard Dorfmeister a Rupert Huber sa po dvadsiatich rokoch vrátili k svojim „downtempo a dub“ koreňom, dvom žánrom, ktoré najlepšie definujú ústrednú líniu ich novej nahrávky. Škatuľkovať tvorbu Tosca by však nebolo správne a najnovšia štúdiovka nám to svojou komplexnosťou ani neumožňuje. Počuť na nej prvky ambientu, funku, synth-popu, odkazy na jamajského reggae/dub novátora Lee Scratch Perryho či filmovú hudbu skladateľa Ennia Morriconeho.

V rámci žánrovej všestrannosti koncertného večera je ideálnym hosťom slovenský producent Jimmy Pé, ktorý po úspešnom double-EP Fake Fantasy prichádza s novým krátkohrajúcim albumom Masika. Šesťskladbová novinka sľubuje o niečo prístupnejšie a pozitívnejšie ladené produkcie a Jimmy by ju v rámci svojho setu chcel predstaviť naživo celú.

„Okrem Masiky odznejú aj moje staršie veci s pozvanými hosťami Tante Elze, huslistom Jánom Kružliakom a speváčkou Ashley Abrman, ktorá účinkuje na oboch posledných releasoch. Projekciu si vezmú na starosť skvelí ľudia z Akasha Visualstation,“ pozýva na výnimočnú udalosť Jimmy Pé, ktorý chce s novou tvorbou nadviazať na úspechy a nečakanú priazeň od svetoznámych mien elektronickej scény ako Flying Lotus či Gaslamp Killer. Celé EP Masika sa dá predobjednať na stránke Bandcamp.com a vychádza 23. marca.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #koncert #elektronická hudba #Jimmy Pé #Tosca