Lulu je jeden z najdôležitejších albumov môjho života, tvrdí Kirk Hammett

Člen kapely Metallica uviedol, že štúdiovku, ktorú skupina nahrala v roku 2011 s legendárnym Louom Reedom, stále rád počúva.

17.04.2017 12:00
Kirk Hammett Foto: ,
Gitarista Kirk Hammett z kapely Metallica.
debata

Päťdesiatštyriročný muzikant to povedal v rozhovore pre portál HumoNegro.com. „Myslím si, že je to jedna z najlepších vecí, aké sme urobili, i keď to nie je tak úplne náš album. Myslím si, že to je jeden z dôvodov, prečo ho ľudia nepochopili. Mysleli si, že nahráme heavymetalové skladby s Louom Reedom, ale tak to nebolo. Išlo o spoluprácu, v ktorej sa spojili dve entity a vytvorili niečo čerstvé, nové a unikátne. A je veľký úspech, že sa z toho stalo naozaj niečo unikátne. Mám rád tento album a stále ho počúvam. Chýba mi Lou, je škoda, že tu s nami už nie je. Myslím si, že ide o jeden z najdôležitejších albumov, na ktorých som sa podieľal,“ vyjadril sa gitarista.

Album Lulu sa dostal na trh 1. novembra 2011. V USA sa z neho predalo približne 16-tisíc kópií, pričom v rebríčku Billboard 200 sa dostal na 36. miesto. Štúdiovka obsahuje desať skladieb, medzi ktorými je aj singel The View. Metallica sa postarala o hudbu, texty napísal Reed, niekdajší spevák a gitarista legendárnej newyorskej kapely The Velvet Underground.

Metallica vznikla v roku 1981 v Los Angeles, pričom Hammett sa pripojil ku kapele v roku 1983. Súčasnú zostavu tvoria aj gitarista a spevák James Hetfield, basgitarista Robert Trujillo a bubeník Lars Ulrich. Debutovali v roku 1983 albumom Kill 'Em All, po ktorom nasledovali štúdiovky Ride The Lightning (1984), Master Of Puppets (1986), …And Justice For All (1988), Metalli­ca (1991), Load (1996), Reload (1997), St. Anger (2003), Death Magnetic (2008) a Hardwired… To Self-Destruct (2016). V roku 2013 kapela zverejnila snímku Metallica: Through The Never, ktorú nakrútil režisér a fanúšik kapely Nimród Antal. Dokument v 3D formáte prináša netradičný pohľad na dianie na javisku aj v zákulisí, a to prostredníctvom príbehu jedného z členov štábu, mladíka Tripa, ktorého stvárnil Dane DeHaan.

debata chyba
Viac na túto tému: #Metallica #Kirk Hammett