Kapela Lucie plánuje na budúci rok vydať nový album EvoLucie

Česká kapela Lucie plánuje budúci rok na jar vydať album EvoLucie. Prvý singel chcú muzikanti ponúknuť tento rok, pričom nahrávku podporia aj na turné. Koncerty sa budú konať v novembri 2018 v Ostrave, Brne a Prahe.

18.04.2017 17:12
Lucie Foto: ,
Skupina Lucie počas minuloročnej bratislavskej koncertnej oslavy 30 rokov na scéne.
debata

„Od začiatku som sa bál toho, že Michal prinesie Vival­dianno, David svoj Kollerband, ja Wanastovky a P.B.Ch filmovú hudbu a tú polievku z toho neuvaríme. Našťastie sa to nestalo. Máme sedem rozrobených piesní a ďalšie sa hlásia,“ povedal na pražskej tlačovej konferencii Robert Kodym, pričom narážal na sólové projekty jednotlivých členov skupiny. Kapela sa predstaví aj tento rok 3. júna v City Arene - Štadióne Antona Malatinského v Trna­ve.  

Skupina Lucie pôso­bí na scéne od polovice 80. rokov, no od roku 2004 až do decembra 2012 mala pauzu. Formáciu tvoria David Koller, Robert Kodym, Petr Chovanec alias P.B.CH. a Michal Dvořák. Lucie má na konte sedem štúdiových albumov, pričom zatiaľ posledným je nahrávka Dobrá kočzka, která nemlsá (2002). Medzi najväčšie hity skupiny patria napríklad Medvídek, Amerika, Černí andělé, Troubit na trumpety by se nám líbilo, Dotknu se ohně, Šrouby do hlavy, Oheň, Panic, Zkamenělý dítě, Pod měděným nebem, Hvězda, Srdce alebo Lucie.

debata chyba
Viac na túto tému: #koncert #turné #album #David Koller #Lucie #Robert Kodym #EvoLucie