Intímne strety s Katkou Koščovou prinesie jej komorné turné

Slovenská speváčka a skladateľka Katka Koščová sa v máji a júni vydá na komorné turné. Koncertnú šnúru odštartuje 1. mája v Bratislave odkiaľ sa presunie do Nitry, Trenčína, Košíc, Liptovského Mikuláša a Bardejovských Kúpeľov. Tridsaťpäťročnú rodáčku z Prešova budú počas vystúpení sprevádzať hudobníci Daniel Špiner a Michal Matejčík, ktorí budú hrať na klavíri a harfe.

19.04.2017 12:00
Katarína Koščová Foto:
Katka Koščová sa v máji a júni vydá na komorné turné.
debata

„Po minuloročnom turné sme sa ešte párkrát na koncertoch stretli práve len s Mišom Matejčíkom a Danom Špinerom a spievať iba v sprievode klavíra a harfy, v tomto privátnom spojení so správnym priestorom, je pre mňa v rámci koncertovania jedna z najkrajších kombinácií,“ vyjadrila sa o šnúre speváčka a dodala, že správne priestory, v ktorých hrajú, sú pre ňu dôležité.

„Začala som byť pomerne náročná práve na priestory, kde hrávame. Viem, že sa tým istým spôsobom obmedzujem, ale zistila som, že sa potrebujem koncentrovať. Aj pre publikum, aj pre nás na pódiu pri muzike, ktorú robíme je omnoho lepšie, ak hráme niekde, kde nehučí kávovar, nedrtí sa ľad počas najintímnejšej piesne. Vyslovene si preto užívame priestory rôznych chrámov – kostoly, synagógy, alebo drobné kulturáky, divadelné sály. Ak ideme do klubu, tak iba tam, kde absolútne dôverujem uvedomelým majiteľom, kde vieme, že počas hrania vypnú stroje a nalievajú až po skončení,“ vysvetlila.

Katka Koščová zví­ťazila v roku 2005 v súťaži Slovensko hľadá SuperStar. Na konte má albumy Ešte sa nepoznáme (2005), Naboso (2006), Nebotrasenie (2009), Štedrý večer (2012) a Oknom (2014). Tretí bol pre ňu prelomový – po prvý raz sa totiž prejavila nielen ako autorka hudby a textov, ale zároveň ako spoluproducentka. Spolupracovala tiež na nahrávke Uspávanky (2009) a takisto aj na albume Vlakem na Kolín (2012) formácie Neřež.

Termíny koncertov Katky Koščovej, Daniela Špinera a Michala Matejčíka:

1. mája – Bratislava, Klarisky
2. mája – Nitra, Synagóga
3. mája – Trenčín, Café Sládkovič
5. mája – Košice, Halmi Space
6. mája – Liptovský Mikuláš, Diera do sveta
4. júna – Bardejovské Kúpele, Hotel Astória

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Košice #turné #Katarína Koščová #Michal Matejčík #Daniel Špiner