Cenu Esprit získal Lukáš Oravec

Cenu Esprit za najlepší džezový album roka 2016 získal Lukáš Oravec s nahrávkou Ali, na ktorej spolupracoval s Tomášom Barošom, Mariánom Ševčíkom, Kalmanom Oláhom a Bobom Mintzerom.

01.05.2017 08:46
Lukáš Oravec Foto:
Cenu Esprit za najlepší džezový album roka 2016 získal Lukáš Oravec s nahrávkou Ali.
debata

„Nechcem vás moc unaviť ďakovaniami, ale asi si trošku trúfnem,“ vyjadril sa hudobník na začiatku svojho príhovoru a vyslovil vďaku všetkým kolegom, ktorí sa na vzniku nahrávky podieľali. Oravcovi, ktorý si cenu Esprit prevzal aj za album roka 2013, udelili trofej z dielne Gordany Turuk organizátor súťaže Boris Čellár a člen odbornej poroty Dubi Lenz z Izraela. O víťaznom albume okrem neho rozhodli Jo Aichinger, Andreas Felber, Ján Babič, Peter Baláž, Peter Polanský, Matej Šálek, György Wallner, Igor Wasserberger a Viktor Zappner.

Cenu verejnosti, o ktorej rozhodovali fanúšikovia a fanúšičky na portáli jazz.sk, získala Hana Šebestová s albumom Utajená. „Je pre mňa veľká česť tu stáť. Veľmi si vážim byť v takej úžasnej spoločnosti vynikajúcich slovenských džezových hudobníkov a priaznivcov džezu a ešte k tomu v Medzinárodný deň džezu. Chcela by som preto veľmi pekne poďakovať všetkým, ktorí mi k tomuto dopomohli. Je to krásne,“ povedala na margo úspechu v ankete interpretka.

Nomináciu si v aktuálnom piatom ročníku vyslúžilo 22 albumov. Predchádzajúcimi držiteľmi ceny Esprit sú aj Sisa Michalidesová a Benito Gonzalez (2015), Juraj Griglák (2014) a Michal Bugala (2012).

Počas slávnostného galavečera, ktorý bol oslavou spomínaného dnešného Medzinárodného dňa džezu, sa naživo predstavili Eugen Vizváry, Hanka G & Ondrej Krajňák a Eugen Botos & Finally, ktorých sprevádzala aj speváčka Anita Soul. Ceremoniál z bratislavského Divadla Aréna vysielalo v priamom prenose Rádio Devín. Večerom sprevádzala moderátorka Vera Wisterová.

debata chyba
Viac na túto tému: #Lukáš Oravec #Cena Esprit