Český festival Metronome láka na Stinga či Kasabian

Jeden z najpopulárnejších svetových hudobníkov, britský gitarový fenomén či držitelia Mercury Prize. Také sú prívlastky mien tvoriacich len časť programu českého Prague Metronome Festivalu, ktorý sa uskutoční od 23. do 24. júna 2017 na pražskom Výstavišti. Vystúpia na ňom Sting, Kasabian, Young Fathers, GusGus, Solomun a mnohé ďalšie zaujímavé mená zahraničnej aj česko-slovenskej scény.

09.05.2017 07:00
Metronome Sting Kasabian Foto:
Na Prague Metronome Festival príde aj spevák Sting či kapela Kasabian.
debata

Štyridsať koncertov v priebehu dvoch dní, svetoznáme súčasné aj budúce hudobné hviezdy, koncerty priamo v centre Prahy na piatich pódiách. To je výpočet niekoľkých atribútov, ktoré čakajú aj na slovenských návštevníkov Prague Metronome Festivalu. Tešiť sa okrem iného môžu na koncert britského speváka a skladateľa Stinga, excentrických Kasabian či hip-hopových experimentátorov Young Fathers, ktorí sa nedávno stali hitom ďalšieho pokračovania filmu Trainspotting.

Kasabian - Bless This Acid House (Live)

Všetky spomínané zoskupenia pricestujú do Prahy s novými albumami, v prípade Young Fathers minimálne s novým materiálom. Pokiaľ ide o formáciu Kasabian zo známeho futbalového mesta Leicester, niekoľkonásobní držitelia NME Awards nedávno vydali očakávanú šiestu štúdiovku For Crying Out Loud.

„Môžeme sa prichystať na veľký zážitok a gitarový príval energie. O popularite Kasabian svedčí aj to, že na ich samostatný minuloročný koncert v Británii dorazilo 50 000 fanúšikov,” hovorí s nadšením programová riaditeľka festivalu Barbora Šubrtová, ktorá sa mimoriadne teší aj na českú festivalovú premiéru Stinga. Ten do Prahy príde s čerstvým albumom 57th & 9th a v tom čase to bude jeho jediný koncert v česko-slovensko-rakúsko-maďarskom regióne. Ďalšie mená z bohatého hudobného programu zahŕňajú napríklad islandských GusGus, populárneho dídžeja a producenta Solomuna, psychedelických Birth of Joy, etiópsku Arethu Franklin – Ester Rada či české hviezdy ako David Koller a Monkey Business. Na festivale nebudú chýbať ani slovenské mená, ktoré organizátori zverejnia už čoskoro.

Prague Metronome Festival sa hudobnej verejnosti premiérovo predstavil minulý rok s headlinermi Iggym Popom, Kooks či Foals a rýchlo sa vyprofiloval ako festival s veľkým potenciálom. „Našou výhodou je, že ponúkame návštevníkom mestský festival so službami a pohodlím, ktoré idú ruka v ruke s ponukou služieb, servisom a zážitkami, ktoré poskytuje iba hlavné mesto Praha. Na druhej strane náš areál, umiestnený čiastočne v zeleni a v zábavnom parku, navodzuje správnu festivalovú atmosféru,“ hovorí riaditeľ festivalu David Gaydečka.

debata chyba
Viac na túto tému: #Praha #festival #Sting #Kasabian #Young Fathers #Metronome