Objavil Depeche Mode. Teraz sa stretnú v Bratislave

Pre niekoho obyčajný deň, pre početnú skupinu fanúšikov vrchol koncertnej sezóny. V Bratislave v sobotu večer po troch rokoch vystúpi britská elektronická formácia Depeche Mode. Na štadióne Pasienky je už všetko pripravené na to, aby na pódiu predviedla trojica čulých päťdesiatnikov malú hudobnú revolúciu. Vyzývajú na ňu aj na ich poslednej, 14. štúdiovke Spirit, ktorú vydali 17. marca.

20.05.2017 07:00
Depeche Mode Dave Gahan Foto: ,
Spevák skupiny Depeche Mode Dave Gahan počas koncertu v Bratislave v roku 2014.
debata

Depeche Mode sa nevyhli pocitom dezilúzie a bezmocnosti z aktuálnej spoločenskej situácie, o čom svedčí aj ich posledný album Spirit. Napriek okolnostiam, ktoré jeho vznik sprevádzali, to však nie je nahrávka plná skepsy a zúfalstva. Naopak, Depeche Mode na nej progresívnym zvukom burcujú k akcii. Chladnými určite nenechá ani tisícky ľudí na Pasienkoch, kde slávne britské trio vystúpi už po štvrtý raz. Počas svojich slovenských návštev sa na inom mieste predstavili iba raz. Svoj koncert k turné Delta Machine si v roku 2014 zopakovali na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu.

Málokto však vie, že v bratislavskom Subclube v sobotu vystúpi aj ďalší vzácny hosť. Je ním hudobný producent Daniel Miller, ktorý Depeche Mode v 80. rokoch objavil. Rodák z Londýna v roku 1978 založil svetoznáme vydavateľstvo Mute Records a svetu prostredníctvom neho okrem Depeche Mode predstavil napríklad aj Nicka Cavea & The Bad Seeds.

V bratislavskom Subclube v sobotu vystúpi aj... Foto: Joe Dilworth
Daniel Miller V bratislavskom Subclube v sobotu vystúpi aj hudobný producent Daniel Miller, ktorý Depeche Mode objavil.

O vzácnej zhode okolností začali vo veľkom diskutovať aj fanúšikovia Depeche Mode. Bola to náhoda či plán? Podľa dramaturga klubu Branislava Kŕča tak trochu oboje. „Nie je to celkom náhoda. Vedel som, že tu Depeche Mode vystúpia, no Daniela Millera sme plánovali pozvať už skôr. Minulý rok hral v Brne, má tam aj rodinu. Niekde som čítal, že sem chodí pomerne často, aj keď sa o tom veľa nevie. Napísal som mu, či vtedy nemá voľno. Dohodlo sa to celkom rýchlo,“ priblížil pre Pravdu Kŕč.

Agentka Daniela Millera bola podľa jeho slov z koncertu Depeche Mode prekvapená a povedala, že Miller na ich vystúpenie určite príde. O tom, či to bude aj naopak a členovia Depeche Mode v noci navštívia kultový bratislavský klub v podzemí, má už väčšie pochybnosti. Aj keď je šanca naozaj malá, populárna britská zostava ukázala, že vyjsť medzi ľudí sa vôbec neštíti. Po svojom štvrtkovom prílete do Bratislavy prekvapili hostí petržalskej reštaurácie svojou prítomnosťou Martin Gore a Andy Fletcher. Kto mal šťastie, legendy hudobnej scény mohol zažiť pri osobnom stretnutí.

Rady pre návštevníkov

  • Vstup do areálu štadióna je pre všetky sektory len z Trnavskej cesty.
  • Harmonogram:

    16:30 hod. Otvorenie brány štadióna !!!Zmena: 17:30 hod.!!!

    18:00 – 18:45 hod. F.O.X

    19:15 – 20:00 hod. The Raveonettes

    20.30 – 22.30 hod. Depeche Mode

  • Pre bezpečnostné prehliadky pred vstupom treba rátať s časovou rezervou.
  • Parkovanie v blízkosti štadióna bude limitované. Namiesto vlastného auta sa odporúča využiť mestskú hromadnú dopravu, služby taxi, Hopin, Uber atď.
  • Do priestorov štadióna je prísne zakázané nosiť dáždniky (v prípade nepriaznivého počasia odporúčame zobrať si pršiplášť). Tašky, kabelky a ruksaky nesmú mať veľkosť presahujúcu formát A4.

Viac informácií na vivien.sk.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #koncert #Depeche Mode #Spirit #David Gahan #Daniel Miller #Subclub