Mitzi Fox: Dave Gahan nás už od začiatku podporoval

Ako prvá predkapela vystúpi počas dnešného koncertu kapely Depeche Mode mladá synth-popová formácia z Británie, skupina F.O.X. Kapela sa už krátko po svojom vzniku v roku 2013 predstavila na ich turné k albumu Delta Machine. Predskakovali tiež menám ako Florence And The Machine, Tom Odell alebo Dua Lipa. Z kapely sme vyspovedali jej speváčku Mitzi Fox.

20.05.2017 09:00
Mitzi Fox Foto:
Mitzi Fox, speváčka skupiny F.O.X, ktorá v sobotu otvorí koncert skupiny Depeche Mode.
debata

Spevákovi Daveovi Gahanovi ste ešte ako začínajúca kapela poslali pár nahrávok. Tie sa mu veľmi páčili a neskôr si vás vybrali ako predkapelu k turné Delta Machine. Ako ste sa vtedy cítili?
Keď som Daveovi posielala naše nahrávky, kapela fungovala asi šesť týždňov. Skladby aj môj hlas sa mu veľmi páčili a už od začiatku bol pre nás skutočnou oporou. Fakt, že pochádzame z rovnakej oblasti v Británii, väzbu medzi nami podľa mňa len zintenzívnilo. Aj on sám veľmi dobre vie, aké zložité je teraz pre kapely udržať sa na scéne.

Vždy ma ohromovala prirodzenosť kapely a ich tímu, to, ako pár ľudí dokáže vytvoriť naozaj veľké veci. Aj keď dnes majú globálny úspech a vypredávajú štadióny, stále s nimi máme veľa spoločného. Keď sa pozriem na ich začiatky, vidím, že naše cesty neboli až také rozdielne.

Predskakovať takej veľkej kapele je, samozrejme, ohromná skúsenosť. Nemali ste však strach, že ľudia počas vášho koncertu jednoducho nebudú dávať pozor?
Pred turné k albumu Delta Machine sme ešte nikdy nehrali pred toľkými ľuďmi. Boli sme nadšení, že svoju hudbu môžeme zdieľať s takým obrovským obecenstvom. No potom sme si prečítali, čo všetko môže čakať predkapely na turné skupiny Depeche Mode. Od hádzania fliaš (či niečoho horšieho) až po vypískanie a tak ďalej… Zrazu sme pocítili obrovskú zodpovednosť, ktorú prináša otvorenie koncertu kapely s nesmierne vášnivou fanúšikovskou základňou. Predtým ako sme po prvý raz vystúpili na pódium, nám povedali: „Je možné, že vás vypískajú, ale tým sa netrápte.“ V tom momente sme si vraveli, do čoho to vôbec ideme. Ako náhle sme však vystúpili na scénu, prijatie publika bolo naozaj skvelé. Na rôznych miestach sme tak získali nových fanúšikov.

Ako sa vám páči ich posledný album Spirit?
Album Spirit absolútne zbožňujem. Osobne si myslím, že ide o jednu z najlepších nahrávok, akú kedysi napísali. Pieseň Cover Me som si dookola púšťala celý týždeň, tiež milujem skladbu Scum, je jednoducho úžasná. Veľmi sa teším na to, ako uvidím ich novú šou, videla som set list a neviem sa dočkať. V Spirite cítiť súlad s ich predchádzajúcimi albumami, no vždy sú o krok vpred. Ich zvuk sa stále vyvíja a fanúšikov tak vždy nechávajú tak trochu v napätí. Aj to svedčí o tom, že ide o skutočne veľkú kapelu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Depeche Mode #predskokan #Spirit #F.O.X #Mitzi Fox