Obrazom: Aký bol koncert Depeche Mode v Bratislave?

Britská formácia Depeche Mode sa v sobotu večer už po piatykrát predstavila v Bratislave. Kultová kapela opäť zaplnila bratislavský štadión Pasienky a dav počas vystúpenia Depeche Mode potrápil aj dážď.

20.05.2017 22:55
Depeche Mode, Foto:
Skupina Depeche Mode sa v Bratislave predstavila v rámci Global Spirit Tour k aktuálnemu albumu Spirit.
debata

Napriek tomu, že produkcia Depeche Mode a ich kamióny sa zdržali na srbských hraniciach a otvorenie koncertného areálu sa o hodinu posunulo, Depeche Mode meškali oproti plánovanému začiatku koncertu iba niekoľko minút. Ešte pred hlavnou hviezdou večera sa o rozohriatie publika starali najskôr mladá synth-popová formácia z Británie F.O.X a potom dánske indierockové duo The Raveonettes.

Skupina Depeche Mode sa v Bratislave... Foto: Ivan Majerský
Depeche Mode, Skupina Depeche Mode sa v Bratislave predstavila v rámci Global Spirit Tour k aktuálnemu albumu Spirit.

Hlavný koncert otvorila pieseň Going Backwards – titulná skladba štrnásteho štúdiového albumu Depeche Mode Spirit. Turné k nemu odštartovali začiatkom mája vo Švédsku a Bratislava bola ich siedmou zastávkou. Nasledovala ďalšia nová skladba, So Much Love. Po nej spevák Dave Gahan pozdravil publikum a nasledovali staršie hity ako Barrel of a Gun, A Pain That I'm Used To či In Your Room. Kapela potom zaradila aj niekoľko ďalších piesní z novinky.

Diváci, ktorí kvôli dažďu z koncertu odišli, prišli o najväčšie hity, v ktorých Gahan nechal spievať aj publikum ako Everything Counts, Stripped, Enjoy The Silence a Never Let Me Down Again. Najznámejšie skladby si kapela, ako býva zvykom, nechala na záver koncertu a na prídavok, v rámci ktorého zazneli okrem coververzie piesne Davida Bowieho Heroes aj očakávané klasiky ako Somebody, Walking in My Shoes, I Feel You a záverečná Personal Jesus.

Depeche Mode v Bratislave - máj 2017

Skupina Depeche Mode sa v Bratislave predstavila už piatykrát.

Fotogaléria
Skupina Depeche Mode sa v Bratislave...
Skupina Depeche Mode sa v Bratislave...
+17Skupina Depeche Mode sa v Bratislave...

Vydarený koncert, ktorý sprevádzali tradične prepracované videodokrútky a svetelné efekty, pokazil fanúšikom iba spomínaný dážď, ktorý sa spustil po niekoľkých skladbách v úvode a postupne naberal na intenzite a neskôr zase ustával.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Slovensko #koncert #dážď #Depeche Mode #Pasienky #kult #Global Spirit Tour