Hex má klip na jeden záber, v Ľahkom songu hosťuje Robo Grigorov

Slovenská kapela Hex zverejnila videoklip k piesni Ľahký song. V novinke sa okrem iných objavili aj členovia skupiny.

02.06.2017 12:24
debata (1)
Basgitarista skupiny Hex Tomáš... Foto: Propaganda House
Hex, Ľahký song Basgitarista skupiny Hex Tomáš "Yxo" Dohňanský (vľavo) a spevák Peter "Ďuďo" Dudák v klipe ku skladbe Ľahký song.

„Videoklip sme nakrúcali v Prahe, v parku Na letné a aj keď bol scenár daný, trošku sme improvizovali. Na klipe sú zaujímavé dve veci. Všetko sme nakrútili na jeden zaber a celý je slow motion. To znamená pôvodná pesnička bola zrýchlená na dvojnásobnú rýchlosť, takže celý príbeh videa trval jeden a pol minúty,“ prezradil spevák a gitarista Peter „Ďuďo“ Dudák. „Bolo to pre nás dobrodružstvo, keďže sme tento typ klipu – jednozáberový, nakrúcali po prvý raz. Dalo nám to teda pekne zabrať. Jazda sa musela opakovať viackrát a my sme museli večer stihnúť lietadlo z Prahy do Košíc, kde sme nasledujúci deň hrali na študentskom festivale,“ dodal basgitarista Tomáš „Yxo“ Dohňanský.

Námet a réžiu mal na starosti Ondřej Urbanec, o choreografiu sa postarala Anet Antošová. „Chalani z kapely sú veľkí profesionáli. Bola s nimi radosť spolupracovať. Milujem slovenčinu, je to veľmi sexi jazyk. Keď počujem dobre urobenú pieseň a ešte k tomu v slovenčine, je to top. A tento Ľahký song sa mi páči strašne,“ vyjadrila sa choreografka. „Bolo nám cťou spolupracovať s touto dámou, ktorá má za sebou spolupráce aj s takými osobnosťami, ako je Kanye West. Tanečníci boli z rôznych krajín, okrem Slovenska aj z Česka a ďalších európskych štátov. So všetkými sa nám spolupracovalo výborne,“ povedal Ďuďo, ktorý je tiež autorom hudby novinky. Text napísal gitarista kapely Martin „Fefe“ Žúži. V skladbe hosťuje aj spevák Robo Grigorov. Na dychové nástroje hrali členovia skupiny Polemic.

Kvarteto, v ktorom pôsobí aj bubeník Tibor „Tybyke“ Szabados, v súčasnosti pripravuje nový album. Formácia ho nahráva v českom štúdiu Sono v Nouzove, kde spolupracujú so zvukárom Milanom Cimfem. Novinku plánujú vydať na prelome septembra a októbra.

Hex je na scéne od roku 1989. Na konte má štúdiové albumy Ježiš Kristus nosí krátke nohavice (1992), Abrakadabra (1993), Hex (1994), Ultrapop (1997), Supermarket (1999), Víkend (2002), Nikdy nebolo lepšie (2006), Ty a ja (2010), ale tiež DVD Cesta z mesta (2007) či výberovku Všetko najlepšie 2013 – 1992 (2013). Kapela odohrala už vyše tisíc koncertov prevažne na Slovensku, ale aj v Českej republike, Maďarsku či Spojených štátoch amerických. Predvlani uviedli na trh nahrávku Live in Stará tržnica.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #videoklip #Hex #Robo Grigorov