Na koncert Ariany Grande prišlo 50-tisíc ľudí, vyzbieralo sa 2 milióny libier

Podujatie venované obetiam teroristického útoku z 22. mája a ich rodinám trvalo viac ako tri hodiny a okrem Grande na ňom v Manchestri vystúpili napríklad Katy Perry, Miley Cyrus či Liam Gallagher.

05.06.2017 10:45
Ariana Grande a Miley Cyrus Foto: ,
Ariana Grande (vpravo) a Miley Cyrus na pódiu počas koncertu v Manchestri.
debata

Podujatie trvalo vyše tri hodiny a počas jeho trvania organizátori vďaka online a sms darom vyzbierali vyše dva milióny libier (v prepočte takmer 2,3 milióna eur), ktoré poputovali na špeciálny účet We Love Manchester Emergency Fund. Vo fonde sa tak vďaka koncertu nachádza už viac ako 10 miliónov libier (približne 11,4 milióna eur).

Ariana Grande počas benefičného koncertu  "One...
Katy Perry  počas benefičného koncertu  "One...
+3Ariana Grande  počas benefičného koncertu  "One...

Na začiatku podujatia sa návštevníkom a návštevníčkam prihovorili primátor metropolitného grófstva Veľký Manchester Andy Burnham a manchesterský biskup David Walker, ktorí neskôr vyzvali k minúte ticha na poctu zosnulým. Po nich miestny básnik Tony Walsh predniesol svoju báseň This Is the Place. Na pódiu ho vzápätí vystriedal Marcus Mumford z kapely Mumford & Sons, ktorý odštartoval koncert so skladbou Timshel. Po ňom sa predstavila skupina Take That, Robbie Williams, Niall Horan a Pharrell Williams s Miley Cyrus, ktorá počas večera zaspievala aj novú skladbu Inspired. „Nie je vždy jednoduché vybrať si lásku, že? Najmä v momentoch, ako sú tieto. Môže to byť tá najťažšia vec, ale láska premôže nenávisť. A táto láska, ktorú si vyberiete vám dodá silu. Je to naša najväčšia sila,“ uviedla Katy Perry, ktorá na koncerte tiež vystúpila. Okrem nej sa na podujatí neskôr predviedli aj Imogen Heap, Little Mix, Coldplay, Justin Bieber či Liam Gallagher, ktorý zaspieval svoj nový singel Wall of Glass.

„Chcem sa vám poďakovať, že ste sa tu zišli a ste takí milujúci a jednotní,“ povedala 23-ročná Grande počas svojho vystúpenia. Rodáčka z Floridy okrem svojich hitov, pri ktorých ju doprevádzali napríklad deti z Parrs Wood High school v Manchestri či speváčka Victoria Monét a rapper Mac Miller, zaspievala aj známe skladby iných interpretov. S formáciou The Black Eyed Peas zaspievala singel Where Is the Love, so spomínanou Cyrus Don't Dream It's Over od kapely Crowded House a s Chrisom Martinom z Coldplay predviedla pieseň Don't Look Back In Anger od kapely Oasis. Všetci zúčastnení interpreti sa ku koncu večera s mladou speváčkou objavili na pódiu, keď vystúpila so skladbou One Last Time. Tú interpretka znovu uviedla na trh, teraz ako charitatívny singel, z ktorého výťažok venuje spomínanému fondu. Celý koncert Grande uzavrela sólovým vystúpením s piesňou Somewhere Over the Rainbow.

debata chyba
Viac na túto tému: #koncert #manchester #Ariana Grande