IMT Smile a Ondrej Kandráč nahrali pieseň k filmu Čiara

Slovenská skupina IMT Smile a Ondrej Kandráč nahrali spolu pesničku k filmu Čiara (2017) s názvom Hej, sokoly! Kriminálny triler Čiara, ku ktorému pieseň vznikla, bude mať celosvetovú premiéru 3. júla na Medzinárodnom filmovom festivale v Karlových Varoch.

13.06.2017 09:00
Ivan Tásler Ondrej Kandráč Foto:
Ivan Tásler a Ondrej Kandráč počas nahrávania piesne Hej, sokoly!
debata

S nápadom zložiť pieseň k filmu oslovila lídra skupiny IMT Smile Ivana Táslera producentka snímky Čiara Vanda Hrycová. Tásler ako základ skladby použil ľudovú pieseň Sokoly, ktorú prearanžoval. O text skladby sa postaral Vlado Puchala a spevom a hrou na husliach ju obohatil Ondrej Kandráč.

„Keď som Ivanovu verziu piesne počul prvýkrát, povedal som nahlas vetu: ‚Prečo to nenapadlo mne?‘ Spravil to geniálne,“ povedal hudobník. „Vždy som na Ivanovi obdivoval jeho slobodu. Keď sa mu niečo páči a stotožní sa s tým, je mu jedno, koho si prizve k spolupráci. Má obrovský dar intuitívne vycítiť silu a emóciu piesne. Aj to je dôvod úspechu jeho, ale i IMT Smile,“ dodal Kandráč, ktorý si jednu slohu piesne s Táslerom zaspieval i v ukrajinčine.

Trailer k filmu

Tásler je z výsledku nadšený. „Veľmi ma teší táto spolupráca. Medzi IMT Smile a Ondrejom to fungovalo úplne prirodzene,“ prezradil.

Skladbu, ktorá sa nahrávala v štúdiu Art Village na bratislavskej Kolibe, Táslerovci spolu s Kandráčovcami odpremiérujú v piatok na Dobrom festivale v Prešove. Vypočuť si ju môžete aj prostredníctvom Spotify.

debata chyba
Viac na túto tému: #Ivan Tásler #IMT Smile #Ondrej Kandráč #Hej sokoly! #film Čiara