Spevák Graham Candy začal pracovať na svojom druhom albume

Ako jeden z headlinerov potešil divákov jubilejného 10. ročníka Dobrého festivalu, cez leto má koncertovať už iba v Rusku.

19.06.2017 13:59
Graham Candy Foto:
Spevák Graham Candy sa predviedol na Dobrom festivale v Prešove.
debata

K tomu, že ponuku organizátorov Dobrého festivalu prijal, ho vraj viedlo aj to, že uprednostňuje vystupovanie v krajinách východnej Európy. „Pochádzam z Nového Zélandu a pre mňa je hrať a vystupovať na Slovensku ako splnený sen. Som za to veľmi vďačný,“ povedal bezprostredne po koncerte. Vysvetlil, že veľa hudobníkov robí turné vo väčších krajinách ako Nemecko, Francúzsko, Španielsko a Veľká Británia. On radšej navštevuje krajiny na východe Európy, na Slovensku sa napríklad predstavil aj v minulom roku na Cibula feste v Holíči. „Pochádzam z krajiny, kde väčšina z hudobníkov nepríde. Preto rád chodím na Ukrajinu, do Srbska, Lotyšska, či na Slovensko. Tieto krajiny pre mňa veľa znamenajú, pretože svet je jeden. Nemusí každý chodiť iba do veľkých krajín, kde sa chodiť zvykne. Takže, keď nás požiadali, aby sme prišli do Prešova, my sme tak radi urobili,“ uviedol spevák, ktorý má na prelome júla a augusta naplánovaných už iba niekoľko koncertov v Rusku vrátane vystúpenia na festivale V-Rox 2017 vo Vladivostoku.

Zvyšok leta ale podľa vlastných slov prežije za písacím stolom a v štúdiu prípravami nového albumu, do ktorého sa pustil iba pred týždňom. Nový počin pritom bude podľa neho odlišný od jeho debutového albumu Plan A a fanúšikovia sa vraj majú pripraviť aj na nové znenie jeho typického, vysoko posadeného hlasu. „Nový album bude určite viac zrelý. Dávame sa na novú cestu s hudbou. Bude to nový svet. Rozdiel bude v tom, že sa zmení hlas, trochu sa spomalí. Ešte neviem, ako sa album bude volať, ale bude viac otvorený, odhaľujúci. Taký – tu som, vezmi si ma, alebo nechaj tak. Uvidíme, čo si pomyslia fanúšikovia,“ uviedol Candy. Album vyjde pravdepodobne v budúcom roku. Hudobník si na jeho príprave chce dať záležať. „Chceme si na to zobrať dostatok času, byť trpezliví. Naučil som sa o hudbe za posledné dva roky mnoho, takže teraz sa vraciam späť za písací stôl a budem písať a písať. Myslím si, že ho vydáme v budúcom roku, pretože nič nechceme uponáhľať a chceme si byť istí, že je to také, ako chceme,“ dodal a ocenil, že v tomto mu jeho vydavateľstvo vychádza v ústrety a na vydanie nahrávky nedostal žiadne ultimátum.

debata chyba
Viac na túto tému: #Dobrý festival #Graham Candy