Paolo Fresu a Bebo Ferra sa o pár dní predstavia na Slovensku

Dvojica talianskych hudobníkov zahrá v Bratislave v rámci 10. ročníka festivalu Dolce Vitaj!

21.06.2017 07:00
Paolo Fresu a Bebo Ferra Foto:
Paolo Fresu a Bebo Ferra sa predvedú v Bratislave.
debata

Taliansky trubkár a hráč na krídlovku Paolo Fresu a taliansky gitarista Bebo Ferra mieria do Bratislavy. Slovákom sa dvojica predstaví 25. júna v Malom koncertnom štúdiu Slovenského rozhlasu v rámci 10. ročníka festivalu talianskej kultúry Dolce Vitaj!

Podujatie sa uskutoční v spolupráci s RTVS, pričom záznam z neho odvysiela i Rádio Devín. Koncert organizačne zastrešuje Taliansky kultúrny inštitút v Bratislave.

Paolo Fresu získal počas svojej kariéry niekoľko významných medzinárodných ocenení, medzi nimi i prestížne európske ocenenie Zlatý Django, nazývané tiež Django d’Or pre najlepšieho európskeho džezového hudobníka. V roku 2000 ho nominovali v kategórii pre najlepšieho medzinárodného hudobníka. Fresu vystupoval už na všetkých kontinentoch a v rámci svojej kariéry sa stretol s mnohými velikánmi svetového džezu i súčasnej hudby. Za zmienku stoja jeho spolupráce s majstrami ako Omar Sosa, Gianluca Petrella, Manu Katché, Eivind Aarset, Dave Douglas, Richard Galliano či Jan Lundgren. Fresu má na konte viac ako 350 albumov, pričom 80 z nich nahral pod vlastným menom.

Spoločnosť v rámci festivalu Dolce Vitaj! bude legendárnemu 56-ročnému trubkárovi robiť taliansky gitarista Bebo Ferra. Rodák z Cagliari začal hrať na gitare už ako deväťročný, pričom dnes, vo veku 55 rokov, má za sebou stovky orchestrálnych i sólových vystúpení. Objavil sa na mnohých talianskych i európskych džezových festivaloch, ako napríklad na Jazz Italia vo Verone, Mantova Jazz či Midem v Cannes a spolupracoval i s americkým džezovým gitaristom Johnom Stowellom. Úspech zaznamenal aj ako sólista s orchestrom La Scala v Miláne, kde sa podieľal na sprievodnej hudbe pre balet pod vedením pianistu a skladateľa Carla Boccadora. V súčasnosti participuje na viacerých hudobných projektoch a vyučuje hru na gitare so zameraním na džez a harmónie.

debata chyba
Viac na túto tému: #Dolce Vitaj! #Paolo Fresu