Adele naznačila, že turné 25 je zároveň jej posledným

Britská speváčka Adele naznačila, že súčasné svetové turné k albumu 25 (2015) je zrejme jej posledné.

30.06.2017 07:00
Adele Foto: ,
Turné nie je nič pre mňa, tvrdí speváčka Adele.
debata

Do bulletinu stredajšieho koncertu na štadióne Wembley v Londýne priložila ručne napísanú a podpísanú poznámku s textom: „Neviem, či sa ešte niekedy vydám na turné a preto chcem, aby to posledné bolo doma.“ Oznámenie prišlo na záver jej 15-mesačného turné, počas ktorého vystupovala v Európe, USA, Austrálii a na Novom Zélande. „Turné je zvláštna vec, nemyslím si, že mi veľmi vyhovuje,“ uviedla Adele. Speváčka odohrá v Londýne ešte posledné tri vystúpenia, ktorými zakončí šnúru 123 koncertov.

Adele Laurie Blue Adkins sa na hudobnej scéne objavila v roku 2006. O dva roky neskôr vydala album 19, ktorý pozitívne prijali kritici i verejnosť. V roku 2009 si z udeľovania cien Grammy odniesla dve sošky – pre najlepšieho nováčika a za najlepší ženský popový spevácky výkon. Druhá štúdiovka 21 (2011) urobila z Adele jednu z najväčších hviezd. Speváčka za ňu získala okrem iného aj Grammy v najprestížnejšej kategórii Album roka a tiež BRIT Award v kategórii Najlepší britský album.

Za skladbu Skyfall z rovnomennej bondovky si spolu s Paulom Epworthom vyslúžila ďalšiu Grammy, ale aj Zlatý glóbus a Oscara. Zásluhou Skyfall ovládla aj kategóriu Singel roka na BRIT Awards 2013. V rokoch 2011 a 2012 ju magazín Billboard označil za interpretku roka a americká televízia VH1 ju v roku 2012 zaradila na piate miesto rebríčka 100 najlepších žien v hudobnom priemysle. S najnovšou štúdiovkou 25 (2015) sa dostala na vrchol UK Chartu aj amerického rebríčka Billboard 200. Vo februári 2017 získala na udeľovaní hudobných cien Grammy ďalších päť trofejí v kategóriách Album roka, Nahrávka roka, Pieseň roka, Najlepší popový sólový výkon a Najlepší popový vokálny album. Na konte už tak má 15 cien Grammy.

debata chyba
Viac na túto tému: #Londýn #koniec #turné #Adele #25