Kesha vydá 11. augusta nový album Rainbow

Štúdiovka bude prvou nahrávkou, ktorú 30-ročná interpretka uvedie po piatich rokoch na trh.

10.07.2017 07:00
Speváčka Kesha. Foto: ,
Speváčka Kesha.
debata

Novinka vyjde pod hlavičkou labelov RCA a Kemosabe, ktoré v apríli opustil producent Dr. Luke. S ním sa 30-ročná rodáčka z Los Angeles od roku 2014 súdi.

Na Keshinej najnovšej štúdiovke budú hosťovať napríklad kapela Eagles of Death Metal, ktorá s ňou spolupracovala na niekoľkých piesňach, či speváčka Dolly Parton. S ňou hudobníčka nahrala coververziu jej skladby Old Flames Can't Hold a Candle to You. Kesha z albumu už ponúkla aj prvý singel Praying. K balade zároveň predstavila aj videoklip, ktorý si jej priaznivci môžu pozrieť prostredníctvom služby YouTube.

S Dr. Lukeom sa Kesha súdi od roku 2014, kedy naňho podala žalobu zo sexuálneho zneužitia a následného fyzického, verbálneho a emocionálneho týrania, ktoré sa začalo po tom, čo interpretka ako 18-ročná podpísala zmluvu so spomínaným Kemosabe Records. Producent tieto obvinenia odmieta a zareagoval na ne protižalobou. V nej Keshu a jej matku obvinil z porušenia zmluvných podmienok a z urážky na cti. Speváčka chcela žalobou dosiahnuť ukončenie jej kontraktu s vydavateľstvom, v čom jej však newyorský súd vlani vo februári nevyhovel. Začiatkom apríla potom takmer všetky body z Keshinej žaloby pre nedostatočné dôkazy zamietol.

Speváčka následne v auguste stiahla žalobu na producenta v Kalifornii a o necelé dva týždne neskôr zas v New Yorku podala nové dokumenty, v ktorých uviedla, že obvinenia zo zneužívania už nebude ďalej používať ako dôkazy o tom, že Dr. Luke porušil zmluvné podmienky. Tento rok v januári speváčka podala ďalšiu žalobu, v ktorej uviedla, že Kemosabe Records porušilo zmluvu, keď jej neposielalo účtovné výkazy a nevyplatilo jej tantiémy. Aj tú však v marci súd zamietol. Minulý týždeň zase podala na newyorskom odvolacom súde oznámenie o odvolaní, v ktorom sa znova opiera o kalifornské „pravidlo siedmich rokov“ súvisiace so zmluvami o osobných službách.

Kesha, celým menom Kesha Rose Sebert, odštartovala hudobnú kariéru v roku 2005. Známou sa však stala až v roku 2009, keď hosťovala v singli Right Round rappera Flo Ridu. O rok neskôr dobyla s debutovou nahrávkou Animal (2010) americký albumový rebríček Billboard 200. S piesňami We R Who We R a Tik Tok sa tiež dostala na čelo singlového rebríčka. Na MTV Europe Music Awards v roku 2010 ju hlasujúci označili za Najlepšieho nováčika. V roku 2012 vydala album Warrior, z ktorého pochádzajú single Die Young, C'Mon a Crazy Kids. O rok neskôr predstavila EP Deconstructed.

debata chyba
Viac na túto tému: #Kesha #Rainbow