Gangnam Style už má na YouTube svojho premožiteľa

Skladba See You Again od amerického rappera Wiz Khalifu a speváka Charlieho Putha má najsledovanejšie hudobné video na službe YouTube.

12.07.2017 09:00
Paul Walker See You Again Rýchlo a zbesilo 7 Foto:
Skladba See You Again vznikla v roku 2015 k snímke Rýchlo a zbesilo 7 na počesť zosnulého herca Paula Walkera.
debata

Dvojica má so svojím počinom na digitálnej platforme 2 896 015 482 p­ozretí, čím prekonala doterajšieho rekordmana, juhokórejského speváka a rappera Psya s videom k nahrávke Gangnam Style. To má na konte celkovo 2 894 633 704
pozretí a bolo na prvej priečke ostatných päť rokov. Podľa BBC je na základe počtu pozretí dĺžka streamovania See You Again viac ako 21-tisíc rokov.

See You Again vznikla v roku 2015 k snímke Rýchlo a zbesilo 7 na počesť zosnulého herca Paula Walkera. Skladba sa stala najlepšie predávanou piesňou v roku 2015 a vyslúžila si nominácie na ceny Grammy a Zlatý glóbus. Okrem toho je tiež jednou z najžiadanejších piesní na pohreboch v Spojenom kráľovstve. Samotný videoklip, v ktorom možno vidieť záverečnú scénu z filmu, zaznamenal na YouTube miliardu pozretí po šiestich mesiacoch od zverejnenia a dve miliardy vlani v septembri.

BBC však upozorňuje, že o prvenstvo môže See You Again pripraviť klip k piesni Despacito portorického interpreta Luisa Fonsiho. Ten za šesť mesiacov od zverejnenia zaznamenal takmer 2,5 miliardy pozretí a ich počet stále narastá. Video je zatiaľ piatym najsledovanejším klipom na YouTube.

Zoznam desiatich najsledovanejších hudobných videí na YouTube:

1. Wiz Khalifa – See You Again (feat. Charlie Puth)
2. Psy – Gangnam Style
3. Justin Bieber – Sorry
4. Mark Ronson – Uptown Funk (feat. Bruno Mars)
5. Luis Fonsi – Despacito (feat. Daddy Yankee)
6. Taylor Swift – Shake It Off
7. Enrique Iglesias – Bailando
8. Maroon 5 – Sugar
9. Katy Perry – Roar
10. Taylor Swift – Blank Space
debata chyba
Viac na túto tému: #YouTube #Rýchlo a zbesilo 7 #Gangnam style #See You Again