Kirschner, Koščová a Katarzia: V sobotu na Festivale Nitriansky hrad

Tri populárne slovenské speváčky v sobotu večer odohrajú koncerty na nultom ročníku Festivalu Nitriansky hrad.

05.08.2017 08:00
Jana Kirschner Foto: ,
Speváčka Jana Kirschner.
debata

Trojica sa na jednom pódiu v jeden večer ešte nikdy predtým nestretla. „Myslím, že je to výnimočná chvíľa, pretože každá z nás má niečo iné, silné a autentické. Toho v dnešnom svete nie je veľa. Obe Kataríny som mala pozvané ako svojich hostí na koncertoch v rámci projektu Moruša, odvtedy sme ale všetky vyrástli a dnes ponúkame naše príbehy, skúsenosti a najmä kus srdca a dobrej muziky,“ povedala Jana Kirschner.

Špeciálnosť podujatia vyzdvihla aj Koščová. „Aj Jana aj Kata podľa mňa patria medzi to najlepšie, čo slovenská hudobná scéna ponúka a navyše som na Nitrianskom hrade ešte nikdy nebola, o to viac od toho očakávam. V Čechách majú dlhoročnú tradíciu koncertovania na hradoch, už som si aj vravela, že by bolo super vymyslieť také niečo aj u nás. Hrady sú špeciálne, s veľmi unikátnou atmosférou. Myslím, že to tam bude krásne,“ poznamenala 35-ročná rodáčka z Prešova.

Lokácia festivalu imponuje aj Katarzii. „Nitra je výnimočné mesto, no priestorov pre koncerty je málo a preto je skvelé, že sa začínajú častejšie konať koncerty a umelecké podujatia v priestore hradu. Je to miesto s čarovnou atmosférou, plné histórie a spomienok našich nitrianskych predkov,“ uviedla mladá pesničkárka. „A teším sa aj na kolegyne. S Janou sa už poznáme. Občas ju otravujem s otázkami v oblasti práce s kapelou a hudbou, keď si neviem rady. Je úžasná a vnímam ju ako vzor, aj svojho guru. S Katkou Koščovou sa osobne nepoznám, ale navzájom si fandíme. Teraz nás čaká prvé osobné stretnutie,“ podotkla Katarzia.

Popri koncertoch, ktoré odštartujú o 18:00, si návštevníci a návštevníčky festivalu budú môcť pozrieť i zachovaný hradný komplex s katedrálou Sv. Emeráma, Gotickú priekopu, Diecézne múzeum či výstavu Landscape Without Land fotografky Kataríny Hudačinovej v Nitrianskej galérii v podhradí.

debata chyba
Viac na túto tému: #Jana Kirschner #Katarína Koščová #Festival Nitriansky hrad