Björk ohlásila nový album, bude o láske aj o politike

Po albume Vulnicura (2015), ktorý bol ovplyvnený speváčkiným rozchodom s Matthewom Barneym, pôjde podľa nej o "zaľúbený album".

07.08.2017 07:00
POHODA 2015: Björk Foto: ,
Islandská speváčka Björk počas koncertu v rámci festivalu Pohoda 2015.
debata

Okrem lásky však na ňom Björk bude riešiť aj aktuálnu politickú situáciu vo svete. „S radosťou vám chcem oznámiť, že môj nový album vyjde už čoskoro,“ napísala Björk na svojom profile na Instagrame.

Na novom albume bude Björk spolupracovať opäť s venezuelským umelcom známym pod menom Arca. Ten produkoval už jej predchádzajúci album Vulnicura, má na konte päť vlastných albumov a spolupracoval okrem iných aj s Kanye Westom. V rozhovore pre magazín Dazed označila Björk spoluprácu s ním za „najsilnejší hudobný vzťah, aký som kedy mala“.

Speváčke podľa jej vyjadrení zmenila pohľad na život jej čerstvá láska. „Tráviť čas s osobou, ktorú si užívate na všetkých úrovniach, je považované za utópiu. Ale chcem povedať, že je to reálne. Je to vtedy, keď sa sen stáva realitou,“ vyhlásila Björk pre Dazed.

Album však bude okrem toho podľa nej aj o náraste pravicového extrémizmu vo svete. „Ak chceme úspešne prežiť nielen svoju osobnú drámu, ale aj situáciu, ktorá momentálne panuje vo svete, musíme prísť s novým plánom,“ povedala.

debata chyba
Viac na túto tému: #album #Björk