Zomrela americká country hviezda Glen Campbell

Vo veku 81 rokov v utorok zomrel v Nashville slávny americký country spevák Glen Campbell. Oznámili to americké médiá s odvolaním na vyhlásenie rodiny. Držiteľ piatich cien Grammy a člen country Dvorany slávy z roku 2005 podľahol Alzheimerovej chorobe, s ktorou bojoval šesť rokov.

09.08.2017 10:46
Glen Campbell Foto: ,
Glen Campbell sa v dejinách americkej country hudby zaradil medzi hviezdy ako Johny Cash, Roy Clark alebo Kenny Rogers.
debata

Campbell bol spätý s americkou country scénou v 60. a 70. rokoch. Jeho piesne sa v amerických rebríčkoch objavili 75-krát, na svojom konte má 70 albumov. Jeho najslávnejšími hitmi sú Rhinestone Cowboy a Southern Nights.

Campbell sa v dejinách americkej country hudby zaradil medzi hviezdy ako Johny Cash, Roy Clark alebo Kenny Rogers. Rovnako ako oni sa často objavoval v televíznych šou, kde ho sledovali desiatky miliónov divákov. So svojimi priaznivcami sa rozlúčil na záverečnom turné v rokoch 2011–12. Ešte predvlani získal cenu Grammy s piesňou Im Not Gonna Miss You.

Hrať na gitaru sa naučil v štyroch rokoch, vlastnú skupinu mal už krátko po dvadsiatych narodeninách. Ako gitarista sprevádzal Franka Sinatru, Elvisa Presleyho alebo skupinu Beach Boys.

debata chyba
Viac na túto tému: #úmrtie #country #Glen Campbell