Bratislavské Jazzové Dni opäť ponúknu priestor mladým talentom

Interpreti, ktorí sa chcú zapojiť do súťaže Pódium mladých talentov BSK, môžu posielať prihlášky do 25. septembra 2017.

24.08.2017 07:00
debata

Organizátori Bratislavských Jazzových Dní aj tento rok ponúknu priestor mladým hudobníkom, ktorí sa môžu zúčastniť na súťaži Pódium mladých talentov BSK. Z prihlásených interpretov vyberú finalistov, ktorí budú koncertovať na tohtoročnom podujatí. Víťaz, ktorého vyberú fanúšikovia a fanúšičky hlasovaním, sa predstaví v roku 2018 na hlavnom pódiu festivalu. Džezáky sa tento rok budú konať od 20. do 22. októbra.

„Program festivalu sa snažíme formovať pestro. Zameriavame sa na kvalitnú hudbu a tohto hesla sa držíme aj pri výbere finalistov súťaže mladých hudobníkov,“ prezradil Pavel Daněk, organizátor festivalu. Interpreti, ktorí sa chcú zapojiť do súťaže, môžu svoje prihlášky posielať do 25. septembra 2017.

Vlani zvíťazila kapela Ľudové Mladistvá.„Bol to koncert, na ktorý sme sa najviac tešili a cítili obrovskú zodpovednosť, keďže to bol prvý väčší koncert a ešte k tomu pre nadšencov džezu. Pre mňa osobne to bol aj koncert, na ktorý nikdy nezabudnem. V strede jednej z našich kompozícií ľudia začali tlieskať a kričať. Najkrajší moment. A či nám víťazstvo v súťaži pomohlo? Určite áno. Začalo sa o Ľudových Mladistvách viac vravieť a k tomu všetkému tento rok otvárame Bratislavské Jazzové Dni a hráme pred Royom Hargrovom. Ja sa mega teším,“ povedal líder projektu Martin Štefánik. Predošlými víťazmi boli Cha Bud!, GrooveHub, Maringotka, Martin Uherek Quartet, FAT breakFAST a The Illusions Trio.

Headlinermi jednotlivých dní tohtoročného festivalu budú Roy Hargrove (piatok), Blood, Sweat & Tears (sobota) a Cory Henry & The Funk Apostles (nedeľa). Organizátori pripravili aj bonusový koncert, ktorý sa bude konať 29. októbra v Bratislave a vystúpi počas neho Marcus Miller.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislavské Jazzové Dni #Pódium mladých talentov