Na Tour de club vyrazte na jeseň s kapelou Nvmeri

Slovenská skupina Nvmeri vyráža v polovici septembra na Tour de club. V rámci turné sa trojica hudobníkov zastaví v štrnástich mestách nielen na Slovensku, ale i v Česku a Maďarsku.

01.09.2017 12:00
Nvmeri Foto:
Skupina Nvmeri na turné predstaví aj skladby z nového albumu I Don't Think So (2017).
debata

„Samozrejme, nevynecháme ani metropoly Bratislavu, Prahu a Budapešť, ale ako poznáme našich ľudí v menších mestách, aj tí často vytvoria atmosféru veľkých klubov. V zozname miest je aj pár nových klubov, kde sme doteraz nemali šancu hrať, takže sme veľmi zvedaví na reakcie. Každopádne, toto turné je highlight v živote kapely,“ povedal frontman skupiny Pišta Kráľovič.

Na turné predstavia nielen skladby z nového albumu I Don't Think So (2017), ale i staršie piesne a chystajú aj špeciálnu svetelnú šou. „Veľmi nás baví hrať skladby z nového albumu a prepájať ich s prepracovanými staršími songami. Do toho možno zamiešame aj nejakú prerobenú skladbu z éry The Uniques. Naša svetelná šou dostala tiež slušný upgrade. Koncerty máme radi vždy plné nečakaných zvratov, teda tých hudobných a radi v programe aj improvizujeme, takže ani jeden koncert turné nebude rovnaký,“ uviedol Kráľovič.

Live prevedenie nových skladieb bude pre hudobníkov celkom náročné. „Používame rôzne zvuky a nástroje a často kvôli skladbám dokupujeme všelijaké nové hračky. V podstate na albume nie je ani jeden song, v ktorom by to bolo pre všetkých troch na pódiu jednoduché, keďže každý ovláda dva nástroje a do toho aj spieva. Ale práve to je pre nás výzva,“ poznamenal bubeník kapely Pavel Javorník.

Nový album je zatiaľ k dispozícii v digitálnej forme, no tesne pred začiatkom turné budú mať Nvmeri k dispozícii už i vylisované vinyly a CD nosiče.

Termíny koncertov Tour de club kapely Nvmeri:
15. septembra – Tabačka, Košice
16. septembra – Záhrada, Banská Bystrica
22. septembra – Wave Club, Prešov
3. októbra – Kabinet Múz, Brno
6. októbra – Diera do sveta, Liptovský Mikuláš
7. októbra – Klub Lúč, Trenčín
14. októbra – Stanica, Žilina
17. októbra – Ateliér Babylon, Bratislava
20. októbra – A38, Budapešť
26. októbra – Pod Lampou, Plzeň
27. októbra – Café v lese, Praha
3. novembra – 15 minut music club, Olomouc
10. novembra – Malý Berlín, Trnava

debata chyba
Viac na túto tému: #turné #Nvmeri #Tour de club #I Don't Think So #Pišta Kráľovič