Aneta Langerová: Dva roky sme putovali a rozprávali príbehy

Česká speváčka a hudobníčka Aneta Langerová vydá 22. septembra živé CD a DVD Na vlně radosti.

06.09.2017 14:32
Aneta Langerová Foto:
Speváčka Aneta Langerová.
debata

Novinky budú obsahovať záznam koncertu v pražskom Fóre Karlín, ktorým speváčka v decembri 2016 oslávila dva roky od vydania albumu Na Radosti (2014). Približne dvojhodinový záznam obsahuje okrem piesní zo spomínaného albumu aj staršie skladby či zatiaľ posledný singel Hvězda. Album Na vlně radosti si speváčkini fanúšikovia a fanúšičky budú môcť nájsť aj na streamovacích službách a v digitálnych obchodoch.

Okrem samotného koncertu sa priaznivci 30-ročnej rodáčky z Benešova môžu tešiť aj na zábery, ktoré poodhalia atmosféru celého vtedajšieho turné, počas ktorého sa s kapelou a sláčikovým triom predstavila v desiatkach českých a slovenských miest. „Dva roky sme putovali z mesta do mesta a rozprávali príbehy inšpirované odľahlým čarovným miestom na Šumave. Na Radosti sa pre nás stal akýmsi pomyselným priestorom, na ktorom sa stretávame, do ktorého každý niečo prináša a spoločne vytvárame nejakú energiu. Súčasťou tohto priestoru sú aj diváci, vďaka ktorým sa každý koncert stáva jedinečným,“ vyjadrila sa speváčka. "Na pódiu sa stretáva kapela s úžasným sláčikovým triom a dychovým kvartetom, ktoré hrá hneď v niekoľkých piesňach a dodáva im tak nový rozmer. Hudobné aranžmány pre ne opäť pripravil Jakub Zitko. Pozvali sme bubeníka Adama Kollera, ktorý tvorí s mojím súčasným bubeníkom Martinom Kopřivou a s basgitaristom Jakubom Vejnarom skvelú rytmickú sekciu. Počas nášho dvojročného turné sme sa na pódiu zžili, veľa sme toho prežili. Chcela som toto krásne obdobie zaznamenať hudobne i vizuálne. Vďaka DVD a CD na to budeme môcť spomínať a pripomínať si jedno z dôležitých období našej spolupráce,“ dodala.

Album Na Radosti uviedla Langerová na trh v novembri 2014. Piesne vznikali v juhočeskej Šumave. “Všetky piesne albumu Na Radosti majú niečo spoločné. Ich dej sa odohráva v prírode, v silnej, divokej a nespútanej krajine, z ktorej tieto príbehy vychádzajú. Na Radosti pre mňa nie je len miesto, kde sme s Kubom Zitkom, klaviristom a producentom platne, hľadali inšpiráciu, našla som tu aj druhý domov. Divoká Šumava vo mne otvorila zdroj emócií, ktorý som vstrebávala. Prijala ma s otvorenou náručou a naplnila upokojujúcim pocitom dôvery a bezpečia, ktorý zažívame, keď sme obklopení prostou a ničím nepodmienenou láskou,” priblížila interpretka.

debata chyba
Viac na túto tému: #Aneta Langerová #Na vlně radosti