Vanda pokrstila tretí štúdiový album Valor

Mladá interpretka na ňom prináša sedem skladieb v španielčine.

02.10.2017 07:00
V 238 Foto:
Slovenská speváčka Vanda.
debata

„Väčšinu pesničiek som písala a skladala s kamarátkou a kolegyňou, speváčkou a skladateľkou Riou, niektoré úplne sama a dve som otextovala s mojím priateľom. Na albume nie sú featuringy, no čo sa týka skladania, písania, produkcie a aranžmánov, výrazne sa zapojili aj chalani z LittleBeat, najmä Maxo Šrámek. Bez tých všetkých ľudí by album nikdy nebol tým, čím je,“ povedala speváčka.

Nová štúdiovka sa od predošlej Vandinej tvorby líši svojou pozitívnosťou. „Tento album je o vzťahoch, ale aj o dozretí, zmene, životnej ceste a určite aj o odhodlaní, na ktoré, samozrejme, potrebujeme odvahu… U mňa je jednoznačné, že som sa vybrala svojou vlastnou cestou. Nebudem klamať, že je jednoduché ňou kráčať a robiť hudbu v španielčine, ale tak to cítim. Žijem zároveň na dvoch kontinentoch, čo tiež nie je ľahké, ale môj život sa vybral týmto smerom práve preto, že som sa odvážila,“ poznamenala Vanda.

Nový album je speváčkiným dosiaľ najväčším a najnákladnejším projektom. „Mala som ho v hlave už dva a pol roka. Žánrovo je celistvý, na rozdiel od môjho prvého albumu Astrology, kde sa tie štýly navzájom mixovali a drží si svoju líniu štýlu aj zvuku. Tento štýl by sa dal označiť ako synth-pop s latino, ale aj alternatívnym vibeom,“ priblížila sympatická Nitrianka. „Album Valor predznačuje novú éru, tematicky aj hudobne. Veľmi sa líši od svojich predchodcov a ja sa z neho hrozne teším,“ dodala.

Štúdiovku pokrstilo sedem žien, do života ho čistou vodou. "Dlhšie som nad tým uvažovala a rozhodla som sa napokon krstiť vodou, pretože tá presne vyjadruje to, čo v tomto prípade pre mňa album – čistotu, priezračnosť a autentickosť,“ uzavrela speváčka.

debata chyba
Viac na túto tému: #Vanda #Valor