Radiohead, Nina Simone, Kate Bush... Koho čaká sieň slávy?

Zástupcovia Rock'n'rollovej siene slávy zverejnili zoznam kandidátov na uvedenie v roku 2018. Sú medzi nimi Radiohead, Rage Against The Machine, Bon Jovi, Depeche Mode, Judas Priest, Kate Bush, The Cars, Dire Straits, Eurythmics, The J. Geils Band, LL Cool J, The Meters, MC5, The Moody Blues, Rufus featuring Chaka Khan, Nina Simone, Sister Rosetta Tharpe, Link Wray a The Zombies. Na zoznam sa mohli dostať interpreti, ktorí vydali debutovú nahrávku v roku 1992 alebo skôr.

05.10.2017 12:00
Nina Simone Foto: ,
Do Rock'n'rollovej siene slávy sa môže dostať aj speváčka Nina Simone.
debata

Kate Bush, Dire Straits, Eurythmics, Judas Priest, The Moody Blues, Nina Simone, Sister Rosetta Tharpe, Radiohead a Rage Against The Machine sú medzi kandidátmi po prvý raz, pričom posledné dve menované kapely prvý raz spĺňajú podmienky nominácie. The J. Geils Band sa uchádza o uvedenie piaty raz, LL Cool J a The Meters štvrtý raz, MC5, The Cars a The Zombies po tretí raz a Bon Jovi, Depeche Mode, Rufus featuring Chaka Khan a Link Wray sú nominovaní druhý raz.

Organizátori zároveň zverejnili mená členov nominovaných kapiel, ktorých v prípade získania dostatočného počtu hlasov uvedú do siene slávy. Napríklad v prípade formácie Depeche Mode, ktorú v súčasnosti tvoria Dave Gahan, Martin Gore a Andy Fletcher, nominovali aj bývalých členov Vincea Clarka a Alana Wildera. S kapelou Bon Jovi v prípade úspechu uvedú aj niekdajšieho gitaristu Richieho Samboru a basgitaristu Aleca Johna Sucha. V Dire Straits sa vystriedalo množstvo hudobníkov, no do siene slávy sa môžu dostať Mark Knopfler, John Illsley, Pick Withers, David Knopfler, Alan Clark a Guy Fletcher.

O tom, kto sa dostane do siene slávy, rozhodne viac ako 800 umelcov, historikov, ľudí z hudobného priemyslu, ale aj fanúšikovia a fanúšičky, ktorí môžu hlasovať do 5. decembra. Organizátori následne zverejnia vybrané mená. Ceremoniál sa bude konať 14. apríla v Clevelande. Záznam z uvedenia neskôr odvysiela HBO.

debata chyba
Viac na túto tému: #Depeche Mode #Kate Bush #Rock'n'rollová sien slávy #Radiohead #Nina Simone