Švédsko chystá čisto ženský hudobný festival

Zákazom vstupu mužským účastníkom protestujú organizátorky proti sexuálnemu obťažovaniu žien na iných švédskych festivaloch.

11.10.2017 05:00
Bravalla Foto: ,
Záber na kepm na festivale Bravalla, ktorý bol doteraz najväčším švédskym hudobným festivalom. V budúcom roku sa konať nebude. Dôvodom je práve vysoký počet prípadov obťažovania žien.
debata

Zákaz účasti mužov bude platiť nielen pre obecenstvo, ale aj pre účinkujúcich – vystúpiť budú môcť iba kapely s čisto ženským obsadením. Za projektom stojí známa švédska rozhlasová moderátorka a komička Emma Knyckare, ktorá chce takouto netradičnou formou protestovať proti sexuálnemu obťažovaniu žien na iných švédskych festivaloch. Knyckare v pondelok oznámila, že sa jej na organizáciu festivalu zatiaľ podarilo vyzbierať formou crowdfundingovej kampane už takmer 60-tisíc eur od 3 300 darcov.

Festival bude trvať dva dni a organizátorky na ňom očakávajú tisíce návštevníčiek.

Festival Bravalla, ktorý bol doteraz najväčším švédskym hudobným festivalom, už počas konania tohto ročníka oznámil, že v budúcom roku sa konať nebude. Dôvodom je práve vysoký počet prípadov obťažovania žien na aktuálnom ročníku.

debata chyba
Viac na túto tému: #Švédsko #sexuálne obťažovanie #Bravalla