V Prahe vystúpi speváčka Jessie Ware

Po piatich rokoch sa v marci budúceho roku vráti do Prahy britská speváčka Jessie Ware.

11.10.2017 07:00
Jessie Ware Foto: ,
Speváčka Jessie Ware.
debata

Svoj tretí album Glasshouse, ktorý vychádza už o desať dní, príde predstaviť 3. marca do pražského Divadla Archa. Fanúšikom tak zároveň vynahradí koncert, ktorý sa mal v Prahe konať pred tromi rokmi, ale bol zrušený.

Aktuálny album 32-ročnej rodáčky z Londýna obsahuje trinásť nových skladieb vrátane pesničky Sam's Song, ktorej spoluautorom je Ed Sheeran. Za albumom Glasshouse stojí renomovaný producent Benny Blanco, ktorý už predtým produkoval aj albumy Justina Biebera, Eda Sheerana či Rihanny.

„Stal sa z toho album pre môjho manžela a dieťa. Je ospravedlnením, priznaním, vyjadrením lásky, vyznaním. Odhaľuje všetky moje obavy a emócie,“ povedala o novom albume speváčka, ktorá vlani v septembri priviedla na svet dcéru.

Jessie Ware už dávnejšie vyhlásila, že vydanie albumu Glasshouse spomalilo jej tehotenstvo. „Snažila som sa s touto nahrávkou ponáhľať a potom som otehotnela. Myslím, že tehotenstvo ma prinútilo, aby som sa zamyslela nad tým, čo mám a môžem urobiť lepšie,“ uviedla v rozhovore v rozhlasovej relácii Annie Mac v BBC Radio 1.

Jessie Ware vydala debutový album Devotion v auguste 2012. Nahrávka sa dostala v UK Charte na piate miesto a speváčke vyniesla nomináciu na Mercury Prize. Nasledovala štúdiovka Tough Love (2014), ktorá sa v spomínanom rebríčku umiestnila na deviatej priečke. Jej skladba Meet Me in the Middle sa objavila na soundtracku filmu Päťdesiat odtieňov sivej (2015) a nahrávka Till The End zase doplnila hudobný sprievod snímky Predtým, ako som ťa poznala (2016). Interpretka má na konte aj štyri nominácie na MOBO Awards alebo tri nominácie na BRIT Awards.

debata chyba
Viac na túto tému: #Praha #Jessie Ware.