Emma Drobná vydáva svoj debut You Should Know

Speváčka Emma Drobná sa prvýkrát dostala do povedomia ľudí pred dvoma rokmi, keď zvíťazila v doteraz poslednej sérii Česko Slovenskej SuperStar. Odvtedy postavila vlastnú kapelu, vydala dva úspešné single a stala sa nositeľkou titulu kráľovná slovenského rádiového éteru. Ako prvému umelcovi sa jej podarilo dobiť hitparády hranosti slovenských rádií hneď s prvými dvoma sólovými singlami. Teraz prichádza s očakávaným debutovým CD You Should Know.

03.11.2017 12:00
Emma Drobná Foto:
Emma Drobná prichádza s debutovým albumom You Should Know.
debata

Album You Should Know sa rodil v speváčkinom domovskom nahrávacom štúdiu Creative Music House. Nahrávka prináša dvanásť skladieb a nechýbajú na nej ani prvé dva hity – singlový debut Smile a aktuálny singel Words. Texty ku všetkým skladbám si speváčka napísala sama.

Album You Should Know v sebe skrýva ešte jeden nenápadný, no o to dôležitejší moment. Konkrétne ide o slovenský pesničkový debut s názvom Keby. Skladba je jedinou piesňou albumu so slovenským textom. „Stáva sa mi, že spontánne napíšem text, uložím si ho do telefónu a zabudnem, že ho mám… Raz sme boli nahrávať v štúdiu a bol s nami aj Štěpán Urban. Keď sme mali pauzu, začal hrať na gitare a ja som práve vtedy objavila v telefóne kopec nových textov, na ktoré som zabudla. Medzi nimi bol aj text Keby… Začala som ho spievať, a tak neplánovane vznikla ďalšia pieseň na album. Niektorí ľudia si neboli úplne istí, či by na albume mala byť, keďže je to moja prvá slovenská vec a zároveň jediná na albume. Ale ja som si za ňou stála. Našla som si k nej cestu a mám k nej špeciálny vzťah,“ vysvetľuje.

Názov albumu You Should Know je časťou textu jednej zo skladieb, konkrétne piesne s názvom Sadie. Cover albumu zverila speváčka do rúk uznávaného fotografa Marcela Gonzaleza-Ortiza. Za fotografiou na booklete sa vraj ukrýva dvojročný vnútorný prerod. „Začala som robiť to, čo ma baví, na profesionálnej úrovni. Musím povedať, že už nie som taká lenivá, ako som bola. Mám sama na seba väčšie nároky, pretože chcem robiť to, čo ma baví, ešte dlho a chcem, aby to bolo naozaj dobré. Úspech singlov Smile a Words bol pre mňa veľkým a veľmi príjemným prekvapením. Dodnes si to nesmierne vážim a cítim to ako veľký záväzok – motivuje ma to robiť stále viac a viac a lepšie a lepšie…“

Album You Should Know vychádza 3. novembra 2017 vo vydavateľstve Warner Music.

debata chyba
Viac na túto tému: #debutový album #Warner Music #Emma Drobná #You Should Know