Skupina Hex vydáva nový album Tebe

Muzikanti na ňom pracovali viac ako dva a pol roka a skladby dokončovali v štúdiu Sono pri Prahe, kde nahrávali napríklad aj David Bowie, Living Color, Glen Hansard, Gipsy Kings, Limp Bizkit, Julian Lennon, Joss Stone, Lucie či Wanastowi vjecy.

07.11.2017 07:00
Hex Foto:
Skupina Hex vydáva nový album Tebe.
debata

Novinka obsahuje jedenásť skladieb, medzi ktorými sú aj single Nezaspím a Ľahký song. O hudbu a texty sa postarala autorská dvojica Peter „Ďuďo“ Dudák a Martin „Fefe“ Žúži.

„Názov albumu Tebe nie je vôbec náhodný. Slúži ako slovná hračka, navodzuje pocit osobného adresovania albumu každému poslucháčovi. A tak sme to aj, samozrejme, mysleli. Vyjadruje tiež obsahovú intimitu, ktorú som sa snažil dostať do textov,“ vyjadril sa Fefe.

„Hudba na albume je kaleidoskop toho, čo sme za sedem rokov od posledného radového albumu počúvali a tvorili. Čiže staršie nápady, aj úplné novinky. Spája ich to, že sme ich nahrali do finálnej podoby tento rok. S cieľom, aby zneli aktuálne. Jednoducho povedané ako Hex v roku 2017. Zo začiatku som si myslel, vzhľadom na to, že hudobne je súčasnosť viac elektronická, ako živá, že aj nahrávanie bude tomu zodpovedať. Ale nakoniec je to celkom gitarový album, v každej skladbe sú aj živé bicie, basa a vlastne všetko, čo sme používali aj doteraz,“ prezradil Ďuďo.

Album vychádza v podobe knihy, ktorá obsahuje nielen fotografie, ale aj texty skladieb a poviedku od Pištu Vandala, v ktorej hrajú hlavnú úlohu piesne kapely.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Hex #Tebe