Melos-Étos: Od ticha k svetlu

Ak vynecháme oblasť starej hudby, kde má aj u nás zobcová flauta v interpretačnej praxi viac-menej svoje miesto, nemá divák veľa príležitostí vidieť ju v úlohe plnohodnotného sólového nástroja.

11.11.2017 12:00
Tosiya Suzuki Foto:
flautista Tosiya Suzuki.
debata

Zväčša sa spája so základnými umeleckými školami, kde tvorí akýsi predstupeň k ostatným dychovým nástrojom. Celkom iný pohľad na tento inštrument však môžu získať návštevníci koncertu, ktorý sa bude konať v nedeľu 12. novembra o 20. hodine v Koncertnej sieni Klarisky.

V úlohe sólistu sa predstaví japonský flautista Tosiya Suzuki, ktorý okrem tvorby svetových skladateľov (F. Gardella, L. Cori, E. Casale, S. Sciarrino, S. Kobayashi, B. Ferneyhough) odohrá aj dielo s názvom from the Silence to the Light mladého slovenského autora Petra Duchnického.

"Každý ročník sa snažíme o nejaký špecifický recitál. Tentoraz to bude recitál zobcovej flauty, čo nie je celkom bežné. Suzuki je prominentným interpretom pre tento nástroj. Hrá na zobcové flauty každého druhu – od tých najmenších až po basovú. Na koncerte bude prítomná aj elektronika,“ dodal člen festivalového výboru Ivan Buffa.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Melos-Étos