Svetoznámy dirigent Pinchas Steinberg vystúpi s filharmóniou

Dvojnásobné účinkovanie izraelského dirigenta Pinchasa Steinberga je jednou z udalostí 69. koncertnej sezóny Slovenskej filharmónie.

22.11.2017 05:00
41 filharmonia 4x Abonentné koncerty Slovenskej... Foto:
Dirigent Pinchas Steinberg.
debata

Dirigent svetového mena bude hosťom filharmonickej sezóny opäť po štyroch rokoch, po prvý raz sa predstaví už tento týždeň a následne začiatkom nového roka 2018. Legendárny umelec bude za dirigentským pultom stáť vo štvrtok a piatok 23. a 24. novembra.

Oba symfonické koncerty sa začnú o 19:00. Publikum si na úvod vypočuje symfóniu od Josepha Haydna a symfonickú báseň Šibalstvá Tilla Eulenspiegla od Richarda Straussa. V druhej polovici programu uvedie filharmónia spolu so Slovenským filharmonickým zborom a sólistami – tenoristom Tiborom Szappanosom, altistkou Lenou Belkinou, barytonistom Adrianom Erödom a basovým spevákom Petrom Mikulášom zriedkavo hranú kantátu Felixa Mendelssohna Bartholdyho Prvá Valpurgina noc na text Johanna Wolfganga Goetheho.

Filharmonici sa so Steinbergom stretli už v rokoch 1998, 2001 a 2013. Slovenská filharmónia sa predstavila pod jeho taktovkou aj na záver jubilejných 50. Bratislavských hudobných slávností v roku 2014. Pinchas Steinberg spolupracoval tiež so Slovenským filharmonickým zborom v rokoch 2003 a 2005 vo Švajčiarsku. Dirigent mal angažmán v Berlínskej filharmónii, Londýnskej filharmónii, Kráľovskej štokholmskej filharmónii, Bostonskom symfonickom orchestri, Orchestre de Paris a mnohých ďalších.

debata chyba
Viac na túto tému: #Slovenská filharmónia #Pinchas Steinberg