Reggae a hip hop si zmerajú sily na zimnom Uprisingu

Sobota 2. decembra bude v Bratislave patriť Uprisingu. Zimná verzia obľúbeného festivalu v klube Ateliér Babylon sa bude tento rok niesť v znamení reggae vs hip hop.

29.11.2017 14:00
debata
Reggae scénu bude na zimnej edícii Uprisingu... Foto: Martin Dubu
Sara Lugo Reggae scénu bude na zimnej edícii Uprisingu reprezentovať Sara Lugo.

Hlavnou hip hopovou hviezdou budú švédske legendy Looptroop Rockers, ktorí tento rok slávia 25 rokov na scéne a s klubovou šou sa v hlavnom meste objavia po dvanástich rokoch. Reggae scénu bude reprezentovať Sara Lugo, mladá diva európskej scény. Na Slovensku sa po prvý raz predstavila v roku 2015.

Bratislavský GR Team sa predvedie v zložení Decko, Danosť, Tono S. a DJ Lkama. Doplní ich zohraná dvojica Haf & Beyuz, od ktorých sa okrem notoricky známych hitov môžu fanúšikovia tešiť aj na nové skladby z aktuálneho albumu Opice a Ananásy. Ich bláznivú muzikálno-teatrálnu šou už tradične doplní aj ikona ženského rapu na Slovensku, Zetuzeta.

Domácu reggae scénu budú na zimnom Uprisingu tento rok reprezentovať Pokyman & Lukie Fwd, ktorí popri kapele Medial Banana pracujú aj na novom spoločnom projekte. Ten uviedli ešte koncom leta, keď vydali svoju prvotinu s názvom General.

České reggae a svoj nový album príde do Bratislavy predstaviť Adam Lanči, ktorý už vyše 10 rokov vystupuje pod pseudonymom Cocoman. Reggae spevák je známy aj ako producent stojaci okrem iných za projektmi Sklizeň alebo Nevereš. Tento rok vydáva svoj prvý sólový album pod občianskym menom Adam Lanči. Za svoj muzikálny workoholizmus získal už dve žánrové ceny Anděl.

debata chyba
Viac na túto tému: #hip hop #reggae #Uprising Festival #Looptroop Rockers #Sara Lugo