Skupina Horkýže Slíže oslavuje štvrťstoročie

Punkrocková kapela Horkýže Slíže poteší svojich fanúšikov počas marcového turné celkom novým setlistom.

05.12.2017 09:16
Horkýže Slíže Foto:
Slovenská kapela Horkýže Slíže - Peter "Kuko" Hrivňák na pódiu. Skupina vystúpi v marci v šiestich slovenských mestách.
debata

Hudobníci sľubujú, že na šiestich avizovaných koncertoch, ktorými oslavujú aj štvrťstoročie pôsobenia na hudobnej scéne, zahrajú všetky svoje najväčšie hity. „Ak chceme pripraviť kompaktný program, musíme hrať staré hity aj nové veci. Toto bude taký prierez toho najlepšieho za celých 25 rokov a zahráme aj novinky. Veríme, že tí, čo prídu, budú určite spokojní,“ povedal frontman kapely Peter "Kuko“ Hrivňák.

Veľké halové turné bude podľa skupiny plné prekvapení a dobrej zábavy. "Bude to veľké turné s veľkým stageom, veľkými svetlami a všetkým, čo k tomu patrí. Na tých 25 rokov sme si dali taký darček, že to spravíme naozaj veľkolepo. Budú tam aj rôzne prekvapenia, treba sa prísť pozrieť a zhodnotíte sami,“ poznamenal gitarista Juraj Štefánik.

Na Slovensku si kapela zahrá po dlhšej odmlke. „Slovenskí fanúšikovia nám stále na sociálnych sieťach nadávajú, že na nich kašleme. Je pravda, že sme v poslednom čase koncertovali skôr v Česku, tak hádam týmto turné urobíme slovenským fanúšikom radosť,“ dodal Kuko.

Okrem toho by podľa jeho slov kapela chcela vystúpeniami potešiť i kamaráta Karola, ktorému adresovali aj aktuálny album Pustite Karola. „Tento náš kamarát Karol je od roku 2003 zatvorený v psychiatrickej liečebni, ale na koncerty by ho mali pustiť, takže sa možno objaví. To turné sme vlastne vymysleli, aby sa šesťkrát dostal von. Ale boli by sme radi, keby ho pustili aspoň raz,“ povedal.

Spolu s Horkýže Slíže si na všetkých koncertoch zahrá aj kapela Zoči Voči. „Sme veľmi radi, že môžeme ísť s horkýžami na turné. Verím, že prekvapíme aj my,“ uviedol bubeník Zoči Voči Vlado Kovár. „Tešíme sa, že s nami budú hrať aj títo mladí chalani, nie všetci sú predsa zvedaví na starých fotrov,“ uzavrel Kuko.

Turné sa začne 9. marca v Bratislave a až do 24. marca odohrá kapela aj koncerty v Nitre, Trenčíne, Žiline, Brezne a Košiciach.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Horkýže Slíže #Peter "Kuko" Hrivňák