Najskôr do Tuzexu, potom na žúr. Opäť je tu Vianočný bazár chalaňov

Charitatívnym projektom Vianočný bazár chalaňov už tradične ožije počas druhého decembrového víkendu bratislavský V-klub v priestoroch Národného osvetového centra.

08.12.2017 14:00
POHODA: Vidiek Foto: ,
Na Vianočnom žúre chalaňov zahrá aj skupina Vidiek.
debata

Tradícia usporiadať bazár, ktorého výťažok pôjde na pomoc štyrom konkrétnym projektom, vznikla pred ôsmimi rokmi a inšpirovala sa českým bazárom herečiek Ane Geislerovej a Táne Vilhelmovej. Na Slovensku sa akcie ujali a tento rok ju opäť organizujú Lukáš Latinák, Marián Miezga a Róbert Jakab.

Prípravy na bazár sa vo V-klube začínajú už dnes. Od rána od desiatej až do večera do deviatej sem môže ktokoľvek priniesť veci, ktoré už nepotrebuje, ale môžu ešte potešiť niekoho iného. Darované veci sa potom budú predávať na bazári v sobotu a nedeľu. Tie hodnotnejšie skončia v špeciálnej bazárovej sekcii nazvanej Tuzex. Do nej okrem bežných ľudí prispievajú aj partneri bazára či umelci. Tento rok v Tuzexe nájdete napríklad podpísané albumy Richarda Müllera, „zauzlené“ ručne vyrobené náhrdelníky a iné originálne šperky, poukazy na predstavenia na Loď – Divadlo v podpalubí či do kina, rôzne módne vychytávky, grafiky Kataríny Vavrovej, diela mladých výtvarníkov, ale aj knihy s podpismi od autorov. Ľudia, ktorí do bazára darujú veci, sa nemusia báť, že skončia niekde na smetisku. To, čo počas bazára nenájde svojho nového majiteľa, odvezie starosta Spišského Hrhova a prerozdelí v rómskych osadách, sociálne znevýhodnených rodinách či medzi bezdomovcov.

Vianočný bazár chalaňov vyvrcholí v pondelok 11. decembra Vianočným žúrom chalaňov v bratislavskom Majestic Music Clube. Začína sa o 18.30 h a otvorí ho Martin Huba. Žúrom bude sprevádzať trojica organizátorov a na pódiu sa vystriedajú napríklad Vidiek, Trosky–Vec & Midi, Le Payaco, Puding Pani Elvisovej, Ľudové Mladistvá, Jimmy Pé & Fallgrapp Dj set, Katka Korček & Rado Vrabec Orth či Samuel Tomeček & Band. Prídu aj mnohí známi herci. Medzi nimi Miroslav Noga, Majo Labuda, Zuzana Norisová, spoločne sa predstavia Alena Pajtinková & Anna Rakovská či Kamil Mikulčík & Vilo Csontos a Dominika Morávková zaspieva S hudbou vesmírnou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Vianočný bazár chalaňov #V-klub