Autoriáda je sľubný literárny záťah

V Novej Cvernovke na Račianskej ulici sa už dnes rozbieha prvý ročník čerstvého literárneho festivalu Autoriáda a jeho program ani zďaleka nekončí pri literatúre.

08.12.2017 16:00
festival bazant pohoda 2015, bez ladu a skladu Foto: ,
V sobotu zahrajú kultoví punkáči Bez ladu a skladu.
debata

Predstaví štyridsať spisovateľov, v ateliéroch sa budete môcť zapojiť do workshopov či diskusií s umelcami a večer sa zabaviť na koncertoch. V sobotu zahrajú kultoví punkáči Bez ladu a skladu aj české hiphopové legendy a bratislavskí obľúbenci WWW posilnení bubeníkom Pavlom Fajtom. Na Autoriáde sa navyše rovnako ako dospelí kultúrne vyžijú aj deti.

Festival štartuje v piatok o 20. h. LiteRAPtúrou. Tono S., Zverina, Prezident Lourajder a ďalší machri so slovom budú recitovať svoje texty nekompromisne „nahí“, bez podpory hudobných podmazov. Raperi Tono S. a Supa to na koncertoch, ktoré sa začnú o 21. h., rozbalia aj s bítmi.

Moja duša došla do ritě: Koncert pro Lenku Zogatovou je dokument o Lenke Zogatovej alias Zogatke, kľúčovej osobnosti českého undergroundu, ktorá pôsobila aj v bratislavskom Českom centre. V období normalizácie založila v Brne kultúrne centrum pre nezávislú hudbu Musilka a umožnila koncertovať umelcom pohnevaným s režimom. Vďaka nej vznikla česká obdoba Slam poetry a za železnou oponou zahrali Swans či ikona newyorského undergroundu Nico. Film sa bude premietať v sobotu o 18. h v rámci podujatia Czecho Mecho a od 22. h. bude patriť pódium kapelám WWW a Bez ladu a skladu.

Autoriáda sa môže ľahko zvrhnúť na hromadnú autogramiádu. Spisovatelia Jáchym Topol, Ivan Štrpka, Jana Bodnárová, Dušan Dušek, Veronika Šikulová, Balla, Mária Ferenčuhová, Petr Borkovec či raperi Bene a Lyrik tvoria len zlomok hostí, ktorí sa budú v sobotu od 10. h. potulovať po chodbách Novej Cvernovky a besedovať s čitateľmi.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Cvernovka #Bez ladu a skladu #Autoriáda