Živá voda pokropí fanúšikov slovenského hard rocku

Živou vodou, hudobným projektom, ktorý pred pár rokmi založil jeden z trojice zakladajúcich členov skupiny Tublatanka, basgitarista a spevák Pavol Horváth, sa priaznivci klasického hard rocku môžu nechať pokropiť v bratislavskom Majestic Music Clube 13. decembra.

12.12.2017 14:00
Živá voda Foto:
Skupina Živá voda odohrá koncert 13. decembra v bratislavskom klube MMC.
debata

Keď v roku 1993 basgitarista a spevák Pavol Horváth odišiel z Tublatanky, vyzeralo to – až na výnimky v podobe projektov Magma či Dogman – že na prierazný spev jeho výnimočného hlasu budú fanúšikovia rocku už len spomínať. Do života mu však vstúpili ďalšie výrazné osobnosti.

Peci Uherčík, uznávaný gitarista, producent, člen viacerých formácií (MIDI, Mona Lisa, Demikát, Revolver) pôsobí na rockovej scéne nepretržite niekoľko desaťročí. Rovnako Igor „Teo“ Skovay, vyhľadávaný bubeník s vizitkami prominentných mien (o. i. Demikát, Konvoj, Fermata či Prúdy). Pod názvom Živá voda a manažérskym dohľadom textára Martina Sarvaša, trio veteránov otestovalo spojené sily v júni na prešovskom Dobrom festivale, následne v rockových kluboch.

Repertoár zostavený výberom skladieb z prvých štyroch albumov Tublatanky, naspievaných Pavlom Horváthom a z dnes už nezohnateľného CD Magma (pod hlavičkou Griglák Horváth Uherčík vyšiel v roku 1996), zaznamenal mimoriadny ohlas.

Medzi účinkujúcimi hosťami stredajšieho koncertu nebude chýbať ani František Griglák či hit Loď do neznáma.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Tublatanka #MMC #Živá voda #František Griglák #Palo Horváth