Sting na hrade. Slávny spevák vystúpi v júni v Bratislave

Skladateľ, spevák, herec, autor a aktivista Sting bude koncertovať na Slovensku. V utorok 26. júna vystúpi na západnej terase Bratislavského hradu.

14.12.2017 12:00
Sting Foto: ,
Spevák Sting počas bratislavského koncertu v roku 2011.
debata

Sting sám oceňuje exkluzivitu priestorov a na koncert v Bratislave sa veľmi teší. Na hrade odznejú jeho najväčšie hity, ktoré si s ním fanúšikovia môžu na akcii zaspievať.

Sting sa narodil v anglickom Newcastli, kde žil až do roku 1977, keď sa vybral do Londýna, aby tu so Stewartom Copelandom a Andym Summersom založil legendárnu kapelu The Police. Vydali päť štúdiových albumov, získali šesť ocenení Grammy, dve Brit Awards a v roku 2003 bola kapela uvedená do Rock'n'rollovej siene slávy.

Ako jeden z najvplyvnejších sólových umelcov získal Sting 10 ocenení Grammy, 2 Brit Awards, Zlatý Glóbus, je držiteľom ceny Emmy a štyrikrát bol nominovaný na Oscara. V roku 2004 získal ocenenie Osobnosť roka a je držiteľom mnohých ďalších hudobných aj čestných ocenení.

Jeho posledný album 57th & 9th vyšiel v novembri roku 2016. Nasledovalo svetové turné, počas ktorého odohral Sting 115 koncertov v Amerike, Ázii aj Európe. Počas svojej kariéry predal Sting dokopy takmer 100 miliónov albumov ako člen kapely Police aj sólový umelec.

Objavil sa v 15 filmoch a zahral si aj v broadwayskom muzikáli The Threepenny Opera. Je autorom vlastného divadelného projektu, muzikálu The Last Ship, v ktorom sa inšpiroval spomienkami na lodiarov zo severovýchodu Anglicka, kde vyrastal.

Sting sa aktivizuje aj v charitatívnej oblasti. Podporuje organizácie na ochranu dažďových pralesov a ľudských práv. So svojou manželkou Trudie Styler založil v roku 1989 Rainforest Fund, aby prispel k ochrane dažďových pralesov aj obyvateľstva, ktoré v nich žije. Spoločne odohrali 18 benefičných koncertov, aby vyzbierali peniaze a zvýšili povedomie ľudí o ohrození prírodných zdrojov našej planéty. Od svojho vzniku sa Rainforest Fund rozšíril na sieť organizácií vo vyše 20 krajinách sveta na troch kontinentoch.

debata chyba
Viac na túto tému: #koncert #Sting #bratislavský hrad