Joan Baez sa rozlúči s kariérou aj v Bratislave

Legendárna pesničkárka, dlhoročná bojovnícčka za ľudské práva a svetová osobnostť pevne spätá s našou krajinou - Joan Baez - končí s koncertným vystupovaním a jedným z posledných miest jej vystúpenia bude Bratislava.

18.12.2017 16:00
Newport Folk at 50 Foto:
Joan Baez a Bob Dylan počas "Newport Jazz Festival" v Newporte, 1965.
debata

Koncert v rámci turné Fare thee well… sa uskutoční 29. marca 2018 v bratis­lavskom Istropolise.

Ako už názov turné napovedá, koncert bude krôčikom na ceste k dokonalosti – Fare thee well… „Budúci rok bude posledným v mojom koncertovaní,“ vraví Baez. „Turné sa bude skladať so štyroch častí, každá v inom mesiaci. Mohla by som sa rozhodnúť ešte spievať na protest alebo spraviť niečo v tomto štýle. Ale hlas ma už neposlúcha tak, ako kedysi. A preto som sa musela vysporiadať s rozhodnutím, kedy prestať spievať bude správne. A tá chvíla nastala.“

Je veľkou udalosťou a šťastím, že jedným z posledných miest bude Bratislava. Práve v hlavnom meste Slovenska sa speváčka spriatelila s Václavom Havlom, práve v Bratislave odohrala legendárny koncert na Bratislavskej lýre, počas ktorého jej polícia vypla elektrinu. Bolo to práve bratislavské pódium, na ktoré pozvala Iva Hoffmanna, tvár nežnej revolúcie z roku 1989.

Joan Baez je symbolom podpory, akej sa Československo dočkalo ešte pred pádom železnej opony. Jej vystúpenia nikdy neboli len o hudbe a pesničkách. O jej bratislavských koncertoch to platí mnohonásobne.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Joan Baez