Karel Gott to pošle ďalej vo veľkom štýle

Nepredáva náhodou niekto lístky?; Kúpim dva lístky s dobrým výhľadom, cena nerozhoduje; Zháňam lístky pre rodičov...

19.01.2018 16:00
Karel Gott Lýra 50 Foto: ,
Karel Gott počas bratislavského koncertu Lýra 50 v októbri 2016.
debata

Sociálne siete v poslednom čase ovládla zúfalá snaha zohnať vstupenky na vypredaný koncert, ktorý 25. januára rozozvučí bratislavský Zimný štadión Ondreja Nepelu. Kto netuší, o čie vystúpenie ide, zrejme by podľa dopytu očakával hviezdu svetového mena, na Slovensku však nevystúpi nikto iný ako miláčik publika, český spevák Karel Gott.

"Dlho som rozmýšľal nad tým, ako o januárovom koncerte v Bratislave povedať čo najväčšiemu počtu fanúšikov tak, aby som pri tom použil čo najmenej slov a napadá mi jediné – pošli to dál,“ priznal spevák v čase, keď ohlasoval koncert s rovnomenným podtitulom. Nebolo však treba použiť žiadne lákavé slovné formulky, aby sa správa o koncerte ihneď rozšírila medzi ľuďmi. Tí hneď zareagovali a lístky na koncert v krátkom čase vykúpili. K veľkému záujmu prispel aj fakt, že koncert nie je súčasťou žiadneho turné a Karel Gott momentálne žiadne ďalšie koncerty na Slovensku neplánuje.

Dlho to vyzeralo, že 41-násobný držiteľ Zlatého slávika si už pred publikom nezaspieva. Dôvodom bola závažná choroba – rakovina lymfatického systému, ktorú sa mu však napokon podarilo poraziť a koncom roka 2016 už s radosťou ohlasoval návrat na koncertné pódiá. Meno Karla Gotta sa vtedy často skloňovalo s koncertnou oslavou 50. výročia festivalu Bratislavská lýra, ktorá dostala podtitul Mám rozprávkový dom. Práve s touto piesňou vyhral Gott v roku 1966 vôbec prvý ročník festivalu. Aj keď organizátori divákov dlho napínali, spevák na podujatí nakoniec predsa len vystúpil ako zlatý klinec programu.

"Vraciam sa na staré miesta po dlhšej nedobrovoľnej prestávke,“ povedal pred koncertom Lýra 50 Gott, ktorého bratislavské publikum neskôr odmenilo obrovským potleskom. "Ďakujem za také skvelé privítanie, za taký aplauz. Nedúfal som, že to ešte príde. Rok som na to čakal,“ priznal. Divákov zo sedadiel vtedy postavil hneď niekoľkokrát. "Je vidieť, že ma dobre poznáte. A že viete, čo mám rád,“ reagoval nadšene.

Opätovné dlhé odlúčenie od slovenského publika nenastalo. Na prekvapenie fanúšikov prijal Gott ponuku vystúpiť na piešťanskom festivale Topfest, kde s prehľadom obhájil pozíciu headlinera. "Pustite Karola, pustite Karola! My chceme Karola!“ skandoval vtedy dav zložený predovšetkým z mladších ročníkov. "Ďakujem vám za vaše prijatie. Museli ste vidieť, ako zo mňa opadla tréma,“ reagoval spevák a následne zavtipkoval, "organizátori si asi povedali, že s pozvaním Káju sa musia poponáhľať.“

Aj počas januárového koncertu v Bratislave chce Gott fanúšikov privítať v plnej paráde. Sám sa podieľal aj na tvorbe jeho konceptu. Ako prezradila organizátorka vystúpenia Silvia Nemčovičová, okrem hitov na divákov čaká prvotriedna svetelná technika, veľkolepé LED obrazovky a projekcie a ten najkvalitnejší zvuk, aký je momentálne možný. Karel Gott sa predstaví v sprievode dvornej skupiny Boom! Band. Nebudú chýbať ani ďalší hostia, tí však dosiaľ zostávajú prekvapením.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #koncert #Karel Gott