The Smiths sa rozpadli ešte skôr, ako sa dali opäť dokopy

Očakávaný reunion troch bývalých členov anglickej rockovej kapely The Smiths sa napokon neuskutoční.

24.01.2018 12:00
The Smiths Foto:
Kapela The Smiths sa rozpadla v roku 1987.
debata

V pondelok sa na verejnosť dostali informácie, podľa ktorých bubeník Mike Joyce, basgitarista Andy Rourke a gitarista Craig Gannon plánovali vystúpiť v rámci projektu Classically Smiths spolu s orchestrom Manchester Camerata 28. júna v Manchestri, o deň neskôr v Londýne a 2. júla v Edinburghu. Neskôr tento rok pritom podľa správy plánovali zavítať aj do ďalších britských miest.

Informácie však následne vyvrátil Andy Rourke a najnovšie tak spravil aj Mike Joyce. Päťdesiatštyriročný bubeník vyhlásil, že od projektu odstúpil po tom, ako sa dozvedel, že Rourke s koncertami nikdy nesúhlasil a basgitaristove vyjadrenia, ktoré sa objavili v tlačovej správe, boli vymyslené.

O zrušení koncertov informoval Joel Perry, výkonný riaditeľ spoločnosti Bad Production Limited zodpovednej za organizovanie vystúpení. „V dôsledku nedávnych vyjadrení, ktoré sa objavili v médiách, sme zrušili koncerty Classically Smiths,“ uviedol.

The Smiths založili v roku 1982 v anglickom Manchestri spevák Morrissey a gitarista Johnny Marr, pričom následne sa k nim pripojili spomínaní Mike Joyce a Andy Rourke. V roku 1986 pribudol do zostavy Craig Gannon. Ich štyri štúdiové albumy – The Smiths (1984), Meat Is Murder (1985), The Queen is Dead (1986) a Strangeways, Here We Come (1987) sa všetky umiestnili na prvom alebo druhom mieste britského albumového rebríčka. The Smiths sa rozpadli v roku 1987.

debata chyba
Viac na túto tému: #Morrissey #reunion #The Smiths #Mike Joyce #Andy Rourke #Craig Gannon