The Smashing Pumpkins nahrávajú s Rickom Rubinom

Spevák skupiny Billy Corgan to prezradil v príspevku na službe Instagram, kde zverejnil aj fotografiu bielych bicích v štúdiu.

31.01.2018 05:00
Smashing Pumpkins Foto: ,
Spevák a gitarista Billy Corgan z kapely The Smashing Pumpkins.
debata

„V súčasnosti sme v štúdiu s Rickom Rubinom,“ napísal.

Muzikant zatiaľ priamo nepotvrdil, že na novinke spolupracuje s pôvodnými členmi kapely, a to konkrétne s gitaristom Jamesom Ihom a bubeníkom Jimmym Chamberlinom, no práve 53-ročný Chamberlin nedávno zverejnil na Instagrame fotografiu, na ktorej je možné vidieť rovnaké biele bicie v tom istom štúdiu. „Nové štúdio – rovnaká rocková sila,“ napísal k obrázku bubeník, pričom fotka vznikla podľa jeho popisu v Malibu v Kalifornii, kde má nahrávacie štúdio aj 54-ročný Rubin.

Päťdesiatročný Corgan takisto nedávno zverejnil fotku, na ktorej sedí v štúdiu s oboma spomínanými hudobníkmi. Dohady o reunione podporila aj bývalá basgitaristka kapely D’Arcy Wretzky. „Len včera som sa dozvedela, že kapela sa rozhodla pokračovať s nejakým iným basgitaristom,“ povedala pred niekoľkými dňami pre portál BlastEcho.

Corgan vlani v septembri v rozhovore pre portál TeamRock povedal, že je naklonený myšlienke dať skupinu opäť dokopy. O možnom reunione hovoril minulý rok v októbri aj Chamberlin. „Rozprávali sme sa o tom, že na budúci rok by sme mohli niečo nahrať,“ povedal vtedy muzikant, ktorý v zostave pôsobil s prestávkami v rokoch 1988 až 2016.

James Iha opustil skupinu v roku 2000. Štvrtá pôvodná členka, spomínaná D'arcy Wretzky tak urobila rok pred ním. Okrem Corgana v kapele v súčasnosti pôsobí Jeff Schroeder a tiež niekoľko koncertných hudobníkov.

The Smashing Pumpkins vznikli v roku 1988 v Chicagu, pričom v období 2001 až 2005 boli neaktívni. Prvý album Gish vydali v máji 1991. Po ňom nasledovali počiny ako Siamese Dream (1993), Mellon Collie And The Infinite Sadness (1995), Adore (1998), Machina/The Machines Of God (2000), Zeitgeist (2007), Oceania (2012) či zatiaľ posledný Monuments To An Elegy. Na konte majú tiež niekoľko kompilácií či EP nahrávok. Ich najväčšími hitmi sú skladby Today, Disarm, Bullet With Butterfly Wings, 1979, Tonight, Tonight, The End Is The Beginning Is The End, Ava Adore alebo Perfect. Ich piesne sa objavili aj na soundtrackoch filmov ako Lost Highway (1997) či Batman a Robin (1997). Podarilo sa im získať napríklad dve ceny Grammy či osem MTV Video Music Awards.

debata chyba
Viac na túto tému: #album #The Smashing Pumpkins